10. GİV Girişimcilik Ödülleri sahiplerini buldu
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Girişimci Buluşması kapsamında gerçekleştirilen 10. GİV Girişimcilik Ödül töreni Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapıldı. 11 dalda 15 ödül verildi. Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), 6 girişim fikri ve projeye toplam 1 milyon Türk Lirası ödül verdi.
Ödül töreni öncesi katılımcılara hitap eden AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan ve KOSGEB Girişimcilik Daire Başkanı Ali Urhan, Konya’da 2 gün süren etkinliklerin girişimcilik ekosistemine çok büyük katkısını olacağını söylediler. Girişimci Buluşması’nın özellikle gençlerde heyecan uyandığını belirttiler.
Etkinlik kapsamında 3-4 Kasım tarihlerinde Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nin salonlarında düzenlenen ve coşkulu katılımın olduğu 8 ayrı oturumda, uzmanlar girişimcilik, fikirlerin projelere dönüşmesi, finansman kaynakları, yatırım, girişimcilik ekosistemi üzerine görüşleri paylaştılar.
Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde 2 gün süren ve “Fikirden Girişime” temasıyla başlayan Türkiye Girişimci Buluşması etkinliği, düzenlenen oturumlar ve 10. GİV Girişimcilik Ödül töreni ile tamamlandı. Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında verilen 10. GİV Girişimcilik Ödülleri sahiplerini buldu. GİV, başarılı fikirleri ve projeleri toplam 1 milyon Türk Lirası ile ödüllendirdi.
Ödüllü projeler
“Proje Fikir Ödülü” kategorisinde büyük ödülü Hevi AI Sağlık Yapay Zeka ve Bilişim Teknolojileri, Deniz Can Aliş aldı. Ödül tutarı 500 bin TL. Bu kadegoride Tayko Pil Üretim, Tayfun Koçak 250 bin TL tutarında ikincilik ödülü, Supsis Chatbot ve Canlı Destek Sistemi, Enes Dur 150 bin TL’lik üçüncülük ödülünün sahibi oldu.
“İş Planı Ödülü” kategorisinde de büyük ödülü Yapay Zeka Destekli 360 Sualtı Kamera, Talha Kavuncu aldı. Ödül tutarı 50 bin TL. Bu alanda KöyLink – Kırsal Kalkınma Platformu, Büşra Pehlivan 30 bin TL’lik ikincilik ödülüne, Sea Balance, Ömer Sinan Şahin 20 bin TL’lik ödüle layık görüldü.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılıyor
Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen etkinlik, Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve KOSGEB iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Etkinliğin ikinci gününde Türkiye Girişimci Buluşması kapsamında II. Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Araştırmaları Kongresi (UGİAK 2023) da yapıldı. Etkinlik kapsamında Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nin salonlarında düzenlenen 8 ayrı oturumda, uzmanlar girişimcilik, fikirlerin projelere dönüşmesi, finansman kaynakları, yatırım, girişimcilik ekosistemi üzerine görüşleri paylaştılar.
Erdoğan: Yüreğinde Türkiye sevdasıyla çalışanları kutluyorum
Ödül töreni öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. “Yüreğinde Türkiye sevdasıyla çalışan, üreten, yatırım yapan yeni iş kuran, işini geliştiren yurt içinde ve yurtdışında elde ettiği başarılarla milletçe gurur kaynağımız olan siz kardeşlerime teşekkür ediyorum” diyen Erdoğan şunları kaydetti:
“Türkiye Girişimci Buluşması’nın ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum. Girişimcilik ödüllerinin 10’uncusunu almaya hak kazanan kurumlarımızı, şirketlerimizi ve girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Millet olarak cumhuriyetimizin 100. yaşını tamamlayıp Türkiye Yüzyılı vizyonuyla her alanda tarihin en büyük yatırımlarına kavuşturduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni mesut, muvaffak ve muzaffer kılmak için gece gündüz demeden samimiyetle çalışıyoruz. Amacımız, istikbalimizin teminatı olan siz gençlerimize vatandaşı olmaktan iftihar edeceğiniz bir ülke bırakmaktır. Şüphesiz böyle bir Türkiye’ye ulaşmanın yolu da başta ekonomi, teknoloji ve sanayi olmak üzere tüm sektörlerde güçlü olmaktan geçiyor. Hep söylediğimiz gibi Türkiye, nüfusuyla, ordusuyla, demokrasisiyle ve ekonomisiyle güçlü olmak, gücünü sürekli ileriye taşımak zorundadır. Diğer türlü, bizlere de coğrafyada hayat hakkı tanımayacaklarını çevremizde yaşanan hadiselerden çok iyi biliyoruz. Gazze’de 7 Ekim’den buyana devam eden katliamları seyredenler, Allah korusun başımıza bir musibet geldiğinde bizlere de sırtını dönecekleri açıktır. Genç girişimcilerimizin iş dünyasından teknoloji ve sivil topluma kadar farklı alanlardaki gayretleri istikbalimize daha da güvenle bakmamıza yardımcı oluyor. Yüreğinde Türkiye sevdasıyla çalışan, üreten, yatırım yapan yeni iş kuran, işini geliştiren yurt içinde ve yurtdışında elde ettiği başarılarla milletçe gurur kaynağımız olan siz kardeşlerime teşekkür ediyorum.
Girişimci İşadamları Vakfımıza başta olmak üzere zirvenin düzenlenmesine emeği geçenleri tekrar kutluyorum.”
Konya girişimciler için uygun ortam sağlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından yapılan konuşmalarda, GİV’in Girişim Buluşması etkinliğinin, gençlerin fikirlerinin projeye, projelerin şirketleşmeye ve sonrasında da üretime dönüşmesine yaptığı olumlu katkıya dikkat çekildi.
AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, finalde yer alan, proje üreten herkesi tebrik ettiği konuşmasında, yeni fikirlerin ve girişimciliğin önemine işaret etti. Baykan, “Dünyayı birkaç fikir çeviriyor. Bunlardan biri neden siz olmayasınız” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya’nın girişimciler için önemli altyapıya sahip olduğunu belirterek, “Konya için şunu söyleyeyim, başkent her şeyin başkentidir. Girişimin de başkenti Konya olacaktır” diye konuştu.
Mehmet Koç girişim sahiplerine seslendi: Mutlaka şirket kurun
Törende konuşan GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde yapılan Girişimci Buluşması’nda etkinliklerinde çok önemli yol aldıklarını anlattı. Mehmet Koç şöyle konuştu: “Stantları gezdik. Sinerji oluşturduk. Burada stand açan arkadaşlarımızın, projelerini sunan arkadaşlarımızın önemli kısmı yatırım alacak. Hatta ben de bazı projelere yatırım kararı aldım. Girişimcilere şunu öneriyoruz. Mutlaka önce şirket kurun. Ülkenin gücüne katkınız olsun. Bir girişimci tek başına birçok şeyi değiştirebiliyor. Bu çok kıymetli bir şeydir. Eğer şirket kurarsanız ömrünüz uzun olur. 150 yaşına gelmiş insan yok, ama 150-200 yaşına gelmiş şirket var. Sebat ederseniz bunu başarırsınız.
Ülkenin sınırları artık önemini yitirdi, şirketlerin sınırları önemli artık. Dünya bu hale geldi. Şirketlerin de artık bir coğrafyası var. Biz çok sayıda alandaki projeyi buraya getirdik. Fikirden girişime, girişimden şirkete; şirketten yatırıma üretime uzanan bir yol bu.
Üniversite mezunları içinde girişimci olmak isteyenlerin oranını yüzde 1-2. Bunun yüzde 7’ye yükselmesi lazım. Her bir proje sahibini, her bir girişimciyi şirket kurmaya, üretmeye davet ediyorum. Bugün artık Türkiye, dünyada ağırlığı olan bir ülke haline geldi. Denklem kuran bir ülke haline geldik.”
Fatih Ceylan: Çok parlak projeler yarıştı
GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan da buradaki konuşmasında, Konya’nın girişimciliğin başkenti olduğunu ifade etti. Konya’nın tarımın yanı sıra son 40 yıldır aynı zamanda sanayi kenti olduğuna işaret eden Ceylan, “Sanayide büyük gelişme gösterdik. Konya’da 2. Girişimci Buluşması yapılıyor. İki gündür yaklaşık 500 proje içinde 80 firma düşüncelerini projelerini sergilediler. GİV’İn bu programı ekonomimiz açısından çok önemli hale geldi. Sahiplerini zengin edecek projeler var burada. Parlak projeler var. Yeni proje sahiplerine önerim ahi kültüründen ayrılmayın” şeklinde konuştu.
KOSGEB Girişimcilik Dairesi Başkanı Ali Urhan ise buradaki konuşmasında, özellikle teknoloji tabanlı girişimcilerin piyasaya hareket getirdiğini dile getirdi. Urhan, “Ülkenin büyümesine ciddi katkı sağlamaktadırlar. Yeni girişimlerin hayatta kalma şartları çoğu zaman zor olabilmektedir. Bu girişimcilerin hayatta kalabilmeleri için desteklenmesi büyük önem arz etmektedir. KOSGEB olarak sadece kurulmuş işletmeleri değil, yeni girişimleri de destekliyoruz” dedi. Urhan, KOSGEB’i devletin veren eli olarak tanımladı.
OTURUMLAR…
Etkinlik kapsamında 3-4 Kasım tarihlerinde Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nin salonlarında düzenlenen ve büyük bir ilgi gören 8 ayrı oturumda, uzmanlar girişimcilik, fikirlerin projelere dönüşmesi, finansman kaynakları, yatırım, girişimcilik ekosistemi üzerine görüşleri paylaştılar.
Gerçekleştirilen oturumların konu başlıkları ve katılımcılar şunlar oldu:
3 KASIM 2023 l CUMARTESİ
TÜBİTAK – BiGG Destekleri ile iş fikrini hayata geçir
Oturum Başkanı: İsmail Doğan – TÜBİTAK Başkan Yardımcısı
Konuşmacılar:
Erdem Erdem, REMOTÜRK Yönetim Kurulu Başkanı-Girişimci
Prof. Dr. Fatih M. Botsalı, InnoPark A.Ş. Genel Müdürü
Prof. Dr. Mehmet Hamurcu, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı
Serhat Dalkılıç, Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdürü
Naci Çınar, Ziraat Bankası Konya Bölge Başkanı
Tahsin Bora Nemlioğlu, TEB Girişim Bankacılığı Yöneticisi
Girişimcilikte Fikri Mülkiyet Hakları
Oturum Başkanı: Salih Bektaş, Türk Patent Ve Marka Kurumu Tasarımlar Dairesi Başkanı Konuşmacılar:
Dr. Muhammed Kasapoğlu, İstanbul Teknokent Entertech Genel Müdürü
Dr. İbrahim Yavuz, Antalya Teknokent Genel Müdürü, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği Başkanı
İbrahim Elbaşı, BTM Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Genel Müdürü
4 KASIM 2023 l CUMARTESİ
Uçtan Uca Girişimcilik Ekosistemi
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Mehmet Hamurcu, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Konuşmacılar:
İsmail Erkam Tüzgen, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri
Lokman Ökten, Türk Hava Yolları Kurumsal İnovasyon ve Projeler Başkanı
Prof. Dr. Attila Dikbaş, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü
Geleceğin Tarım Teknolojileri
Oturum Başkanı: Fahrettin Aksakal, Baharsun Enerji. A.Ş.Genel Müdürü
Konuşmacılar:
Fatih Zeyveli, Beyaznet Genel Müdürü
Mert Eryürük, Topraq Tarım Teknolojileri Satış Direktörü
Ömer Faruk Koç, MOVE ON – Kurucu & CEO
Girişimcilik Ekosisteminde Alternatif Finansman Kaynakları
Oturum Başkanı: Ömer Doğan, Delsa Genel Müdürü
Konuşmacılar:
Ömer Çağrı Özdemir, KOSGEB Finansman Müdürü
SPK – Kitlesel Fonlama
Girişimcilik ve Sosyal İnovasyon
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Gülfettin Çelik, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü
Konuşmacılar:
Prof. Dr. Faruk Bal, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Bölüm Başkanı
Prof Dr. Mehmet Birekul, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı
Prof. Dr. Seyithan Ahmet Ateş, ASBÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi
Geleceği Şekillendiren Beyinler: Yapay Zeka ve İnsanlığın Yeni Yolculuğu
Oturum Başkanı: Şenol Vatansever, Bengü Türk TV Teknoloji ve Gelecek Programı Yapımcısı ve Moderatörü
Konuşmacılar:
Prof. Dr. Tülay Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi
Dr. Aytunç Yıldızlı, Avalanche Foundation Direktörü
Tarık Eroğlu, CEO, Finderex
Gökhan Say, Cybridge Capital Kurucusu ve CEO
E-ticaret ve E-ihracat Girişimciler için E-ihracat Fırsatları
Konuşmacılar:
Hasan Önal, T.C. Ticaret Bakanlığı E-İhracat Dairesi Başkanı E-ticaret Başarı Hikayeleri
İbrahim Zorlu, Çınar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Mehmet Metin Okur, Sefamerve Kurucusu
10. GİV GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
GİV tarafından toplam 1 milyon Türk Lirası destekle ödüllendirilen fikir ve projeler ile sahipleri, aldıkları ödülleriyle birlikte şunlar oldu:
Proje Fikir Ödülü
1-Hevi AI Sağlık Yapay Zeka ve Bilişim Teknolojileri Deniz Can Aliş -500 bin TL
2-Tayko Pil Üretim Tayfun Koçak – 250 bin TL
3-Supsis Chatbot ve Canlı Destek Sistemi Enes Dur – 150 bin TL
İş Planı Ödülü
1-Yapay Zeka Destekli 360 Sualtı Kamera Talha Kavuncu-50 bin TL
2-KöyLink – Kırsal Kalkınma Platformu Büşra Pehlivan-30 bin TL
3-Sea Balance Ömer Sinan Şahin-20 bin TL
Yeni Girişimci Ödülü
Nesa Havacılık ve Mühendislik A.Ş. Nebi Erdem
Kurumsal Girişimcilik Ödülü
Duyar Pompa ve Hidrofor Sistemleri San. ve Tic. A.Ş Ömer Duyar
Akademisyen Ödülü
CorPal Dijital Sağlık Teknolojileri Doç. Dr. Göksel Çinier – Prof. Dr. Ahmet İlker Tekkeşin
Dijital Ekonomi Ödülü
Toffu Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şti. Melisa Işık-Berk Kırmızı
Üniversite Girişimcilik Ödülü
Raclab Konya Teknik Üniversitesi Akif Durdu
GİV Özel Ödülü
Osman Dur
Kamu Yöneticisi Ödülü
Bilal Topçu
Basın Yayın Medya Ödülü
TvNet – Z Rapor Dergisi Semra Karabaş
Makale Ödülü
Prof. Erşan Sever
Comments are closed.