Konya Türkiye’nin Münih’i Olacak

 

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından “Cumhurbaşkanlığı Himayeleri”nde düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi ile 8. GİV Girişimcilik Ödülleri, TÜGVA ve KOSGEB iş birliği, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası’nın destekleri ile 3-4 Kasım 2021 tarihinde Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi, Konya’da Başlıyor

Girişimcilik ekosistemine değer katmak, girişimcileri bilgilendirmek, fikir ve projeleri ulusal ve uluslararası yatırımcılarla bir araya getirerek projelerin ticarileşmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi’nde 8 oturumda 30’u aşkın fikir önderi, girişim ekosistemini her açıdan ele alacak. Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi’nin ardından, girişimcilik ekosisteminde büyük ses getiren, bu yıl 670’i aşkın proje başvurusu alan “8. GİV Girişimcilik Ödülleri” töreninde girişimcilerin başvuruda bulunduğu projeler ödüllendirecek.

Ziraat Bankası ana sponsorluğunda düzenlenen etkinliğin açılış programında; GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Valisi Vahdettin Özkan, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuşmaları ile yer alacak. Açılış konuşmaları, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla sonlanacak.

GİV Genel Başkanı Mehmet Koç: “2 günde 25 girişimin yatırımcısı ile buluşmasını hedefliyoruz”

Etkinlik öncesinde Konya basını ile bir araya gelen GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, “Konya Türkiye için çok kıymetli bir ilimiz. 50 bine yakın KOBİ’siyle, 4 bine yakın ihracat yapan firmasıyla, 2 milyar doları aşkın ihracatı, 1 milyar dolarlık ithalatı olan Konya’nın, gelecekte Almanya’nın Münih’i olacağını öngörüyoruz. O nedenle etkinliğimiz için Konya’nın doğru yer olduğunu, Konya’nın da Türkiye’nin üretim merkezi olacağını düşünüyoruz. Konya tahıl ambarıdır, fakat unutmamak lazım ki metal üretiminde Türkiye piyasasının yarısını tek başına üretmektedir. Konya’nın yedek parça sanayinde çok büyük bir yeri vardır. Savunma sanayisinde de Konya’nın yakın gelecekte bir üs olacağını düşünüyoruz. Biz burada Konya’da bulunan hem öğrenci arkadaşlarımıza hem iş dünyasına hem işini yeni kurmuş olanlara hem de işini büyütmek isteyenlere çağrıda bulunuyoruz. 100’ü aşkın proje sergilenecek ve girişimciler sergi alanında projelerini sunacaklar. Buradaki projelerin en az 20-25 tanesinin yatırımcıyla bulaşacağına inanıyoruz. Siz girişimci adayıysanız veya yatırımcıysanız gelip buradaki projeleri mutlaka incelemelisiniz. Muhtemel ki hayatınızın en önemli projesi, buradaki projelerden birisi olabilir” ifadelerinde bulundu.

Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde girişimcilik her açıdan ele alınacak

Girişimci ve yatırımcıların yanı sıra bakanlık yetkilileri, başkanlıklar, yerel yöneticiler, Ar-Ge yöneticileri, bankacılık ve finans yöneticileri, özel sektör, sanayi ve kamu üst düzey yöneticileri ile akademisyenleri bir araya getirecek etkinlikte oturumların yanı sıra B2B görüşmeleri, girişimcilere yönelik özel eğitimler ve kongreler de yer alacak. Ayrıca yeni fikirlerin, girişimci projelerinin sergilenmesi için katılımcıların stantları ile yer alabileceği özel bir sergi alanı da olacak.

8 oturumdan oluşan Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi’nde 3 Kasım 2021 tarihinde “Girişimciliğin 2. Kuralı”, “Dijitalleşmedeki Hızlı Değişimin Girişimciliğe Yansıyan Etkileri ve Gelişimleri”, “Dijital Dönüşümün Girişimciliğe Etkisi”, “Küresel Ölçekte Hızla Büyüyen E-ticaret ve E-ihracat Pazarında Türkiye’nin Yükselişi ve Güvenli Geleceği”, “Türkiye Oyun Girişimciliği ve Globaldeki Yükselen Yeri” konuları ele alınacak. Etkinliğin ikinci günü olan 4 Kasım’da “Girişim Mimarisi; Girişim Nasıl Büyür ve Yatırımcının Dikkatini Çeker”, “Girişim Bankacılığı; Fikrin İş Dünyasına Dönüşümü”, “Savunma Sanayinde Satın Alma Süreçleri”, “Bölgeye Bakış; Konya’nın ve Bölgenin Girişimcilikteki Deneyim Ekonomisi”, “Savunma Sektöründe Yerli Girişimciliğin Rolü”, “Dünya Sağlık Sektöründe Tıbbi Girişimciliğimizin Başarısı”, “Enerji Taleplerinin İklim, Otonom ve Elektrikli Araçlara Etkisi”, “Tarım ve Toprağın Hikayesi; Pandemi Öncesi ve Sonrası Tarımda Girişimcilik” başlıkları üzerine sektörün önde gelen isimlerinin konuşmalarının hemen ardından 8. GİV Girişimcilik Ödülleri töreni gerçekleşecek.

9 farklı kategoride 18 ödül sahiplerini bulacak

4 Kasım akşamı gerçekleştirilecek 8. GİV Girişimcilik Ödülleri kapsamında, GİV Özel Ödülü, Proje-Fikir Ödülleri, Kurumsal Girişimcilik Ödülü, Yeni Girişimcilik Ödülü, Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü, Kamu Yöneticisi Ödülü, Akademisyen Ödülü, E-ticaret Girişim Ödülü ve Basın-Yayın/Medya Ödülü olarak 9 farklı kategoride 18 ödül sahiplerini bulacak. Girişimci adaylarının başvuruda bulunduğu Proje-Fikir Ödülleri’nde ise 677 proje arasından seçilen 3 başarılı proje, para ödülleriyle desteklenecek.

Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi ile “8. GİV Girişimcilik Ödülleri” etkinlikleriyle ilgili detaylı bilgiye ve ücretsiz katılım formuna https://www.turkiyegirisimcibulusmasi.com adresinden ulaşılabilir.