2020 Sonuna Kadar 4 Bin Ek İstihdam

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk savunma sanayisinin yüksek teknoloji merkezi Teknopark İstanbul’u ziyaret ederek yapımı tamamlanan 2. Etap binalarının açılışını yaptı. Teknopark İstanbul’da gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Yeditepe Üniversitesi Ar-Ge Merkezi ile BASF Yenilik Merkezi’nin de açılışını yapan Cumhurbaşkanı teknopark içerisinde derin teknoloji tabanlı iş fikirleri üzerinde Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştiren girişimci gruplarıyla da bir araya geldi.

 

Cumhurbaşkanı’nın “Türkiye’nin Yüz Akı” olarak nitelediği Teknopark İstanbul’u ziyaretinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Profesör Dr. Metin Yerebakan: “Bugün teknoparkımızda tarihi bir ana şahitlik ettik. Teknoparkımızın faaliyete geçmesinde ve pek çok başarıya imza atmamızda desteklerini hiç esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımızı teknoparkımızda ağırlayarak başarılarımızı anlatma fırsatı bulduk. Bugün açılışı yapılan 2. Etap binalarımızda 2020 sonuna kadar 4 bin ek istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Ülke ekonomimize ve ülkemizin savunma gücüne katkı sunmaya devam edeceğiz. 2030 yılında tüm etaplar tamamlandığında 1000 firma, 43.000 Ar-Ge mühendis istihdamı ile ülke ekonomimize ve ihracatımıza büyük katma değer sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Marmara Bölgesi Türkiye’nin Altın Halkasıdır

Açılış töreninde yaptığı konuşmada OSB’ler, TÜBİTAK ve Gebze Teknik Üniversitesi (TSE) arasında tanımladıkları Türkiye’nin Teknoloji Üçgeni’ne ev sahipliği yapan Marmara Bölgesi’nin de avantajlarına değinen Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Profesör Dr. Metin Yerebakan bu bölgenin Türkiye’nin yüksek teknoloji ihracatının artırılması noktasında kritik bir rol oynadığının altını çizdi. Marmara Bölgesi’ni sürdürülebilirliğin ve yaşamın sırrının temsili olan Redwood Ağacı’yla özdeşleştiren Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Profesör Dr. Metin Yerebakan bu noktada Marmara Bölgesi’ni konumu ve üstlendiği misyon gereği Türkiye’nin Altın Halkası olarak gördüklerini ifade etti. “Bu halka pek çok avantajın bir arada olduğu güç birliğini temsil ediyor.” diyen Yerebakan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bölgede GSYH’nin %62’si üretiliyor, ülke nüfusunun %44’ü de burada yaşıyor. Yine 71 üniversitede 1,9 milyon lisans ve 400 bin kadar yüksek lisans öğrencisi bu bölgede eğitim görüyor. Toplam 325 OSB’nin %30’u, 50 bini aşan OSB sanayi kuruluşunun %50’si, istihdamın da yaklaşık %60’ı bu bölgede bulunuyor. Her zaman tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu İstanbul’un da içerisinde bulunduğu bu bölgenin coğrafi ve jeopolitik gücüne çok inanıyoruz. Marmara Bölgesi ve özellikle İstanbul gelecek dönemde Türkiye’nin savunma sanayisini ve buna entegre olarak tüm sektörlerini şaha kaldıracak bir konumda bulunuyor”.