Özel Haber
Gelecekte Bilişim Konferansı 27 Nisan’da Bilişimin Gündemini Belirleyecek
Gelecekte Bilişim Konferansı, “Gelecek Geliyor” sloganıyla 27 Nisan 2019 tarihinde SETA İstanbul Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Türkiye’nin en kapsamlı dijital dönüşüm platformu olan Smart Future Forum’un düzenlediği konferansta dijital ve akıllı sistemler, IoT, yapay zekâ, bulut bilişim, siber güvenlik ve büyük veri gibi geleceğin dünyasını şekillendiren teknolojiler konuşulacak.
Türkiye’nin en kapsamlı dijital dönüşüm platformu olan Smart Future Forum, dönüşüm ve iş liderlerini geleceğin dünyasını şekillendiren teknolojileri tartışmak üzere 27 Nisan 2019 tarihinde “Gelecek Geliyor” sloganıyla İstanbul’da buluşturuyor.
Gelecekte Bilişim Konferansı, dijital dönüşüm ve değişimi bilişim sektörü perspektifinden değerlendirerek dijital teknolojiler konusundaki farkındalığın artırılması, alanında uzman konuşmacıların sektöre vizyoner bir bakış açısı kazandırması ve gelecek vizyonu çizmesini hedefliyor.
Gelecekte Bilişim Konferansı ile Dijital Dünyaya Bağlanın
Türk bilişim sektörünün en geniş tabanlı düşünce topluluğu Bilişimler ve BİLİŞİM GRUBU desteği ile Smart Future Forum tarafından düzenlenecek Gelecekte Bilişim Konferansı’nda; dijital ve akıllı sistemler, IoT, yapay zekâ ve robotların desteklediği dönüşümün sonuçları, ülkemizde ve bölgemizde her geçen gün artan çok yönlü güvenlik ihtiyacı ve bilişim alanında yerli üretimin önemi gibi başlıkların bugünü ve geleceği konuşularak, bu alandaki fırsatlar değerlendirilecek.
Yaşanan dönüşüm birçok sektörde olduğu gibi bilişim sektöründe de bir paradigma değişimine neden oluyor. Bu paradigma değişimi sektördeki araçlardan, iş yapış modellerine nasıl etkileyeceği, bu alandaki fırsat ve tehditlerin belirlenmesi, geleceğe güvenle bakmak adına zamanında doğru aksiyonların nasıl alınması gerektiği gibi farklı konu başlıkları ekseninde konunun uzmanları tarafından tartışılacak.
Türkiye ve dünyada teknolojinin geldiği konumu ve gelecek hedeflerini sektörün önemli isimlerinden keşfetmek ve dijital dünyaya bağlanmak için siz de hemen smartfutureexpo.com/gelecektebilisim adresinden yerinizi ayırın.
Bilişimciler ve BİLİŞİM GRUBU Başkanı Şenol Vatansever, ‘Türkiye’nin bilişim sektöründe ilk akla gelen lider ülkelerinden biri olması için bir tuğla da ben koymak isterim’ diyen tüm bilişimcileri konferansa katılmaya davet ederek şu açıklamalarda bulundu: “Bilişimciler ve BİLİŞİM GRUBU olarak 22 Eylül 2018’de SETA İstanbul Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiğimiz ‘Bilişimciler Gelecek 5.0 Zirvesi’ bilişim sektörünün önemli isimlerini ve paydaşlarını bir araya getirmişti. Gelecek 5.0 ana temasıyla düzenlediğimiz Bilişimciler Gelecek 5.0 Zirvesi’nde ‘Yapay Zeka’nın Kullanılabilir Uygulamaları’, ‘Endüstri 4.0 ve Sonrası’, ‘Bulut Bilişim ve Güvenlik’, ‘Nesnelerin İnterneti, Blok Zinciri ile Dönüşecek Endüstriler, Robotik ve Otonom Araçlar, Savunma Sanayisi için Bilişim’ gibi önemli konuları masaya yatırmıştık. Tüm çevrelerden olumlu geri bildirimler aldığımız bu zirveden sonra yapacağımız geniş kapsamlı ilk konferans.
Gelecekte Bilişim Konferansı, ‘Gelecek geliyor!’ sloganı ile 27 Nisan’da yine SETA İstanbul Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Smart Future Forum’un organizasyonunda yine çok ses getirecek bir konferansa imza atacağız. Smart Future Forum’un sektörümüze kazandırdığı birbirinden başarılı zirvelerde ortaya koyduğu performansına ve tecrübesine çok güveniyoruz.
Gelecekte Bilişim Konferansı’nda ‘Gelecekte Medya – Sosyal Medya, Dijital Yaşam ve Toplum 5.0’, ‘Gelecekte Yaşam – Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti ve Dijital Dönüşüm’, ‘Gelecekte Nesil – Büyük Veri, Yapay Zekâ, Robotlar ve RPA’, ‘Gelecekte Güvenlik – Bulut Bilişim, Blockchain, Siber Güvenlik ve KVKK’ gibi gündemdeki en sıcak konular gün boyunca alanında uzman isimler tarafından panellerde masaya yatırılacak.
Açılış ve Keynote Speaker konuşmalarını takiben düzenlenecek ve 300 kişinin katılacağı Speed Networking (Hızlı Tanışma Seansları) ile herkes birbiriyle tanışıp kartvizit değişimi yapabilecek. İletişim ve samimiyetin artırılması ile sektörde yeni iş birliklerinin temellerinin atılması sağlanacak.”
Geleceğin yeniden şekillendiğinin altını çizen Smart Future Forum Başkanı Murat Karataş, “Otomasyon sistemleri, veri alışverişleri ve üretim teknolojilerini içeren bu yeni devrim her bir verinin toplanmasına ve iyi bir şekilde izlenip analiz edilmesine olanak sağlayarak daha verimli iş modelleri ortaya çıkaracak.
Gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülke bu konuda kendi konseptlerini geliştiriyor ve geleceği kendi bakış açıları üzerinden kurmayı istiyor. Bu amaçla mevcut teknoloji firmaları ve yeni girişimciler marifetiyle geleceğin dijital teknolojilerinin geliştirilmesine çalışılıyor. Türkiye de bu yeni çağda daha önce yaşanan devrimlerde olduğu gibi sadece tüketici değil üretici de olabilmenin çabası içinde. Bu dönüşümde hak ettiğimiz çıktıları elde edebilmenin ön koşulu yaşanan dönüşümü anlayarak fırsatları ve tehditleri doğru tespit etmekten geçiyor.
Özellikle KOBİ’ler başta olmak üzere farklı boyuttaki işletmelerin bu dönüşümün kendi iş ve sektörlerine olan etkilerini değerlendirmeleri, bu konuda hazırlık yapmaları gerekiyor. Smart Future Forum, İstanbul’un dijital dönüşümün global lideri olması vizyonuyla, ekosistemi bir araya getiren ve bilgi/içerik oluşturan bir platform olarak hareket ediyor” açıklamalarında bulunarak sektörün önde gelen STK’larından BİLİŞİM GRUBU ve Bilişimciler destekleriyle organize edilen Gelecekte Bilişim Konferansının ise bu amaca hizmet eden ve bilişimin liderlerinin sektörün geleceğini tartıştığı bir etkinlik olacağını belirtti.
Konferansta Uzmanlardan Detaylı Bilgiler Alabilir ve Projelerde Kullanabilirsiniz
WatchGuard’ın 1996 yılında Seattle’da kurulmuş ağ güvenlik çözümleri üreticisi olup, 5 operasyon merkezi ve 21 ülkedeki direkt temsilcilikleri vasıtasıyla küçük, orta ve dağıtık yapıdaki firmalara üst düzey firmaların ihtiyaç duyduğu güvenlik çözümlerini sunduğunu belirten WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez konferansın Ana Sponsoru olduklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Sahip olduğu sayısız ödülün yanı sıra ağ güvenliğini olabildiğince kolay hale getirerek kullanıcıların zamanlarını diğer operasyonlara harcamalarına olanak sağlıyor. 2002 yılından itibaren Türkiye’de de distribütörleri üzerinden ticaretini sürdüren WatchGuard, 2015 yılında Türkiye ofisini kurarak bölgedeki müşterilerine destek vermeye başladı. Türkiye ofisi üzerinden Yunanistan ve Kuzey-Güney Kıbrıs operasyonlarını yönetiyor.
WatchGuard Türkiye olarak, Türkiye’de firmaların IT sorumlularının ağ güvenliğindeki iş yükünü hafifletmek, yapacakları yatırımların en makul maddi değer karşılığında en yüksek verimi alabilmelerini amaç edindik ve bu noktada hem iş ortaklarımıza hem de nihai kullanıcılarımıza mümkün olan her seviyede teknik eğitimleri ücretsiz olarak yerine getiriyoruz. Ayrıca bize ulaşan her nihai kullanıcıya, ürün ve servis satmaktan çok mevcut siber saldırılara karşı neler yapılması gerektiği konusunda ürün ve marka bağımsız eğitimler veriyoruz. Verdiğimiz eğitimlerde ileri seviye ağ güvenliğinin yanı sıra şirket çalışanları için Güvenli Wi-Fi ve şifre koruma konularında da bilgilendirmeler yapıyoruz. Sahip olduğumuz Güvenli Wi-Fi ve Çok Faktörlü Doğrulma çözümlerimizle beraber firmalara uçtan uça güvenlik hizmeti verebiliyoruz. Bu çözümleri sunarken en önem verdiğimiz ‘kolay kullanım, en üst seviye güvenlik’ ilkemizin dışına çıkmıyoruz. Bu noktada da sektördeki rakiplerimizden ayrılıyoruz.
Bir firmanın katma değerli iş üretebilmesi, iş sürekliliğini üst aşamaya çıkarabilmesi ve hedeflerine daha hızlı ulaşabilmesi için yapacağı yatırımlardaki en büyük payı bilişim alıyor. Maalesef ülkemizde bilişim alanında yetişmiş personelin az olması ve üst düzey şirketleri konu dışında bırakırsak kobilerin büyük çoğunluğu, bilişim yatırımının gereksiz olduğunu veya yanlış yapılan yatırımlardan dolayı ileri dönemde yatırımın geri dönüşünün yeterli seviyede olmamasından dolayı daha düşük bütçelerle yatırım yapmayı düşünüyor. Ülke olarak gelişmek ve daha hızlı ileri doğru koşmak istiyorsak bilişimi konu dışında bırakamayız. Robotik üretim tesislerinin, otonom araçların ve tamamen akıllı cihazların hayatımızın bir parçası olması da bilişimin artık yadsınamaz gerekliliğini ön plana çıkarıyor. Gelecekte Bilişim ve benzeri birçok platformda ziyaretçilere, bilişimin hemen hemen her dalı konusunda bilgi vermekten oldukça memnunuz. Yapılan bu etkinlikler sayesinde birçok katılımcı farklı konularda uzmanlardan detaylı bilgi alabiliyor ve daha sonra yapacakları projelerde bunları doğru şekilde kullanarak hem kendi firmalarına hem de ülkemize katkı sağlayabiliyor. Bundan dolayı ticari amaç güden etkinlerden ziyade bu tarz etkinliklere sponsor olmayı tercih ediyoruz.
Gelecekte Bilişim Konferansı’na gelen ziyaretçiler, standımızı ziyaret ettiklerinde güncel siber saldırılar hakkında ilgi alabilir, sıfırıncı gün ve değişen zararlı saldırılara karşı uçtan uca güvenlik sahibi olabilmek için atılması gereken adımları dinleyebilir, hem de en çok kullanılan hack yöntemi olan şifre hırsızlığı ile nasıl başa çıkabileceklerini öğrenebilir. Ayrıca ödüllü ağ görünürlük aracımız ile de bir şirket ağında neler olup bittiğini en kolay nasıl anlamlandırabileceklerini görebilir.”
M3 Works ile 45 Dakikada Yüzlerce Kişi ile Tanışın, 10 Dakikada Müzik Yapın!
“M3 Works ile 45 Dakikada Yüzlerce Kişi ile Tanışın, 10 Dakikada Müzik Yapın!” diyerek sözlerine başlayan M3 Works Chief Entertainment Officer Erdem Genç konferansın Kurumsal Sponsoru olduklarını belirterek, “2005 yılında kurulan M3 Works, iş profesyonelleri ve bireylere, iş ve özel yaşantılarında faydalı olacak değerleri kazandıran Türkiye’nin en köklü kurumsal etkinlik organizasyon şirketi.
M3 Works’ün, indoor ve/veya outdoor alanlarda, 3 kişilik küçük gruplardan, 10.000 kişilik mega gruplara kadar değişik katılımcı sayısına hitap eden yaratıcı atölyeleri, sıra dışı deneyimleri, dinlendirici gezileri ve eğlendirici yarışmaları bulunuyor. M3 Works, kurumsal etkinliklerinize profesyonel müzisyen, dansçı ve sanatçıları da sağlıyor. Ayrıca fuayeler, piknikler, fuarlar, üniversiteler, seminerler gibi markaların iç veya dış müşterilerle buluştuğu noktalarda, onlara farklı deneyimler sunan doğrudan pazarlama araçları sağlıyor.
M3 Works, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında, World Tourism Forum’da (Dünya Turizm Forumu) üç yıl üst üste ‘Best Event Supplier / En İyi Etkinlik Tedarikçisi’ ödüllerine layık görüldü. 2015–2016 döneminde 100’den fazla ülkede şubesi bulunan Uluslararası Genç Girişimciler ve Liderler Derneği (JCI) tarafından düzenlenen TOYP (Ten Outstanding Young Person) organizasyonunda İş Dünyası ve Girişimcilik alanında ‘Türkiye’nin En Başarılı Genci’ unvanını kazandım. 2017 ve 2018 yıllarında ise ‘Yılın Genç Girişimcisi’ seçildim.
Gelecekte Bilişim Konferansı’nda gerçekleştireceğimiz Team Networking oturumunda katılımcılar 45 dakika gibi kısa bir sürede yüzden fazla insanla tanışacak, Body Percussion (Vücut Perküsyonu Ritim Atölyesi) çalışmamızda ise tüm sektör, tek ses tek ritim olarak birlik beraberlik mesajını müzikle vereceğiz” mesajlarını paylaştı ve sektör paydaşlarına konferansa katılım çağrısı yaptı.
Gelecekte Bilişim Konferansı Sektörün Paydaşlarını Buluşturuyor
Technopc’nin bilişim teknolojilerine yönelik çözüm ve hizmetleri, kaliteli ve verimli bir şekilde yaygınlaştırarak uygulamak ilkesiyle, Yücel Elektronik tarafından 2006 yılında ‘Daha iyi teknolojik ürünler’ üretmek amacı ile kurulduğunu vurgulayan Technopc Kurucu Ortağı Murat Yücel konferansın Oturum Sponsoru olduklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Kurumsal şirketlere ve son kullanıcıya yönelik mini PC, tablet PC, masaüstü ve endüstriyel PC’ler, All In One bilgisayarlar ve sanallaştırma çözümleri sunan Technopc; yenilikçi, çevreci ve yüksek performanslı ürünleri ile farkını ortaya koyuyor. En son teknolojik Ar-Ge çalışmalarının ışığında katma değerli ve farklı ürünler sunmayı hedefliyor.
Neredeyse her meslek ve her iş kolu teknoloji ve bilişimden geçiyor. Bu nedenle ‘Gelecekte Bilişim Konferansı’ sektörün paydaşlarını bir araya getirerek çok önemli bir rol üstleniyor. Türkiye’nin teknoloji çözümleri sunan köklü şirketlerinden biri olarak, her türlü gelişmeyi takip etmenin yanı sıra gelişimine katkı sunmaktan gurur duyan bizler için de bu etkinliğe destek vermek ve bir parçası olmak çok önemli.
Özellikle bizim gibi yerli teknoloji şirketlerinin globalde marka bilinirliğini artırması ve daha güçlü bir marka haline gelip ürün çeşitliliği ile yetkinliklerini daha iyi ifade etmesi gerektiğine inanıyoruz. Etkinlikte önemli bağlantılar gerçekleştirerek Türk firmalarının da teknolojide, yerli ve global sektörde önemli roller üstlenebildiğini göstermek istiyoruz.”
Dijital Dönüşüm Sürecine Ayak Uydurmak İş Dünyası için Kaçınılmaz
“Her alanda büyük bir hızla hayatımıza giren, dijital dönüşüm sürecine ayak uydurmak ve yenilikleri takip ederek rakiplerden bir adım önde olmak, özellikle iş dünyası için kaçınılmaz bir hal aldı” diyerek sözlerine başlayan Kobikom CEO’su Orhan Kirman konferansın Oturum Sponsoru olduklarını belirtti ve “Her sektörde farklı yeniliklere yol açan dijital dönüşümden, en çok payını alan iletişim sektöründe faaliyet gösteren Kobikom Telekomünikasyon olarak, 2009 yılından bu yana BTK’dan almış olduğumuz STH, ISS ve AİH lisanslarımız ile işletmelere Yeni Nesil Haberleşme ve iletişim altyapısı sunuyoruz.
Sabit Telefon Hizmeti, 0850 Numara, Bulut Santral Hizmeti, İnternet Çözümleri, Toplu SMS ve Çağrı Merkezi Yazılım çözümleri ile İşletmelerin iletişim altyapısını dijitalleştirirken, tüm haberleşme ihtiyaçlarını %80’e varan daha uygun fiyatlarla tek noktadan karşılama imkânı sağlıyoruz.” açıklamalarında bulunarak Kobikom hakkında bilgi verdi.
Konferansa Destek Sponsorlarından Tam Destek…
Ajans Press Group Kurumsal İletişim Müdürü Tolga Topcu konferansın Destek Sponsoru olduklarını belirterek, “Medya takibinde 66 yıllık bilgi ve tecrübeyle sektörünün önde gelen kuruluşu konumunda bulunan Ajans Press Group, bünyesinde bulunan şirketlerle iş dünyasında nitelikle çözümler üretiyor.1953 yılından günümüze sektöre birçok ilkle ve yenilikle çıkan Ajans Press Group, medya takibinden kuryeye, sosyal medyadan araştırmaya Türkiye’nin her yerinde hizmet veriyor. İstanbul Üniversitesi Teknokent’inde tüm teknolojik altyapısını üreten firma, kurumların satış ve pazarlama kanallarında karşılarına çıkabilecek tüm zincirlerde paket bir hizmet sunuyor” açıklamalarında bulundu.
Dijifix Sosyal Medya Ajansı’ndan Enez Özen konferansın Destek Sponsoru olduklarını belirterek Dijifix’in faaliyet alanları hakkında bilgi verdi: “Dijifix 2015 Yılında kurulmuş bir Dijital Sosyal Medya ajansı. Marka dijital etkileşiminin ve marka bilinilirliğinin artması için markalara özel çözümler sunuyoruz. Sosyal Medya Hesap Yönetimi, Sosyal Medya Danışmanlığı, Dijital Strateji Yönetimi, Reklam ve Medya Planlama, Sosyal Sorumluluk Projeleri, Sosyal Medya Hesaplarının Onaylatılması hizmetlerini veriyoruz.”
SekizSekiz Yönetici Ortağı Ömer Türkmen konferansın Destek Sponsoru olmalarından dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, “İsminin kökeni 8bit olan SekizSekiz, dijital iletişim ve dijital eğitim konularında faaliyet gösteriyor. Bankalar, GSM operatörleri ve teknoloji firmaları ile çalışıyoruz. Çizilen stratejik yol haritasında; marka/işveren markası iletişimi, iç iletişim ve e-eğitim konularında müşterilerine yol arkadaşlığı yapıyoruz. Yerli teknoloji firmalarının globalde daha güçlü olması için, yetkinliklerinin çok iyi anlatılması gerektiğine inanıyoruz” açıklamalarında bulundu ve bu doğrultuda çalışan Bilişimciler’i desteklediklerini belirtti.
Gelecekte Bilişim Konferansı Hakkında Görüşler
Hüsnü TAVLAŞ | Türk Nippon Sigorta | Sistem Altyapı ve Bilgi Güvenliği Müdürü | BİLİŞİM GRUBU ve Bilişimciler farklı sektörlerden çok sayıda bilişimciyi bir araya getirerek bir inisiyatif oluşturmuş ve bu anlamda önemli bir açığı kapatmakla kalmayıp, düzenlediği etkinliklerle bilişimin kalkınmada katma değer sağlayan önemli bir enstrüman olduğuna dikkat çekmektedir. Geleceğin konuşulacağı “Gelecekte Bilişim Konferansı” ufuk açıcı içeriği ile sektörle birlikte paydaşlarını da bir araya getirerek dikkatleri bilişimin üzerine çekecek ve gündem yaratacak. |
Mustafa ÇELİKPENÇE | Eksim Yatırım Holding | Bilgi Sistemleri Müdürü | Bilişimciler ve BİLİŞİM GRUBU olarak, 2018 yılında düzenlediğimiz “Bilişimciler Gelecek 5.0 Zirvesi” sonrasında, yine büyük ses getirecek “Gelecekte Bilişim Konferansı” ile katılımcılarımız ile birlikte olacağız. Yetkin kişilerden teknolojinin farklı alanlarını öğrenmek, teknolojideki yeni trend ve fırsatları keşfetmek ve sektörden önemli kişilerle tanışmak isteyen katılımcılarımızı, 27 Nisan 2019 tarihinde SETA Vakfı İstanbul Konferans Salonu’na bekliyoruz. |
Kerem GÜN | Point Hotel Taksim | Bilgi İşlem Müdürü | Klasik olanların dışında ve yapışmışın dışında, gelecek odaklı bir konferans olacak. Ülkemizin önde gelen kurum ve kuruluşlarına teknoloji ve üretkenlik ve verimlilik anlamında birçok konunun ele alınacağı konferans olacak. IoT ve robotik, VR, AI yerinde uygulayan kişilerin bulunması standartı üst seviyeye taşıyor. |
Arzu TUFAN | Mobit Bilişim / CASIO | IT Yöneticisi | Bilişim sektörü, teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte önemli bir ivme kazanmıştır. Sanal Gerçeklik, Nesnelerin İnterneti ve Yapay Zeka teknolojileri artık günümüzde ülkeler ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda şekil alarak kurgulanmakta ve geliştirilmektedir. Gelecek Teknoloji ile şekillenecek diyor ve 27 Nisan 2019 tarihinde yapılacak olan “Gelecekte Bilişim Konferansı”nda alanında uzman isimlerin yer alacağı yeni nesil teknolojileri değerlendiriyor olacağız. |
Çiğdem MORKOÇ | Yılport Holding | Bilgi Sistemleri Destek Amiri | Ülkemizin geç nüfusunun ilgisini çektiğimizi oluşum olarak Bilişim Gruplarımızın önderliğinde yaptığımız zirvelerle ilgilenenleri bilgilendirmeye devam ediyor; bireylerin firmalarında yer aldığı projelerde daha idealist bir yaklaşım kazanmasına yardımcı olduğumuzu hissediyoruz ayrıca bireysel katkılarının daha da farkında olarak sunduklarını duymaktayız. Gelecek, Türkiye için çok yakın. |
Cenk BORA | Zorlu Grand Hotel Trabzon | Bilgi Teknolojileri Müdürü | Geleceğin konuşulacağı bilişim konferansı, bölgemizde özellikle teknoloji alanında daha güçlü bir ülke konumunda olabilmemiz için yerli üretime verilmesi gereken önem ve stratejilerin görüşülmesi açısından oldukça önemlidir. Yerli üretimle desteklenen birçok alanda dijital dönüşümler, akıllı sistemler ve yapay zeka konularında ülkemizin yakalayabileceği fırsatların tüm yönleriyle bu zirvede değerlendirilip bir çok paydaşımıza da çok değerli bilgiler sağlayacağını düşünüyorum. |
Mahsum YAVUZ | Jiber | Bilgi İşlem Sorumlusu | Bu tür yararlı konferansların imkân dahilinde daha sık yapılması gerekiyor. Hep beraber başarılarımızın devamını diliyorum. |
Samet BAYRAKCI | Vector | Satış Müşteri Yöneticisi | Daha önce düzenlenen Bilişimciler Gelecek 5.0 Zirvesinde yer alarak bir birinden güzel paneller dinleme fırsatı bulduk. Ayrıca ülkenin dört bir yanından gelen IT sektörünün değerli isimleri ile bir arada bulunarak fikir alışverişi yapma fırsatı sağladı. İlk Zirveye katılamayanların Nisan ayında yapılacak olan Gelecekte Bilişim Konferansı’na kesinlikle katılmalarını naçizane tavsiye ederim. Bilişimciler’in imza attığı organizasyonlar son yıllarda sektörde adından söz ettiren etkinliklerin başında geliyor. |
Semra YALÇINTEPE | Gübretaş | Bilgi Sistemleri Müdürü | Gelecek henüz yazılmadı. Sağlam temellerle yazılması gereken IT‘nin geleceğinde yerli ve milli yatırımlar için kolları sıvama vakti. Gelecek 5.0 ile başlayan farkındalığımızı Gelecekte Bilişim Konferansı ile bir basamak daha ileriye götüreceğimize inanıyorum. Geleceğin teknolojisinde süreçler yeniden yazılacak, meslekler ve görev tanımları yeniden yapılandırılacak. Terminolojimize birçok yeni kelime daha eklenecek. Gelecek, IT açısından yatırım demek, millilik demek ve değişim demek. |
Doğan TOPKAYA | Glasshouse Bilgi Teknolojileri | Sistem Uzmanı | Bilişimciler, ilk kurulduğu günden itibaren Bilişim Sektörü’nün öncü kuruluşlarından biri olmuş ve kendinden de sıkça söz ettiriyor duruma gelmiştir. Gelecek 5.0 zirvesiyle bunu ispatlamış, bilişim kavramına ivme kazandırmıştır. Şimdi ise “Gelecekte Bilişim Konferansı” ile yine günümüzün trend konularını değerlendirmek üzere yeniden bir araya geliyoruz. |
Mehmet Timuçin ERDOĞU | Dünya yepyeni bir döneme giriyor. Geçtiğimiz 30 yılda yaşanan teknolojik gelişmeler önümüzdeki 4-5 yıl içinde yaşanacak. Yapay Zeka, Bitcoin, Büyük Veri, İleri Analitik ve Robot Bilim gibi teknolojideki büyük gelişmeler hayatımızı hızla değiştirecek. Bilişimciler Grubu yine çok önemli bir organizasyon ile geleceği tartışacak. Ülkemizin bu yeni dünyada hak ettiği yeri bulabilmesi için bu ve benzeri konferanslar çok önemli. Aydınlık bir geleceği hep beraber oluşturacağız. | ||
Onur GÜNAYDIN | Gezi Hotel Bosphorus | Bilgi İşlem Sorumlusu | İlk etkinlik benim için çok önemli bir yere sahiptir, sektörde ve meslekte yeni olmam ve Bilişimciler Grubu gibi bir yerde yer bulmam beni oldukça heyecanlandırmıştı. Bu etkinlik ile beraber yalnız olmadığımı ve akıl akıldan üstündür sözünün yer bulduğunu görmüş oldum. Biliyorum ki bu konferansta da alanında Öncü kişiler benim gibi Genç beyinlere fikir oluşturacaktır. Teşekkürler Bilişimciler.. |
Ahmet MUM | İstanbul Büyükşehir Belediyesi | CBS Yazılım Koordinatörü | Geçen sene katılamadım ve üzüldüm. Açık kaynak ile ilgili çalışmalar yapılmalı diye eklemek isterim. Bir aksilik çıkmazsa bu sene aktif rol almak isterim. |
Comments are closed.