Toros Tarım, TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında, yetişmiş Ar-Ge personeli ihtiyacına katkı sunmak adına Ankara ve Mersin Üniversiteleri ile iş birliği yapacak.
Sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının, sanayi-üniversite iş birliği çerçevesinde yetiştirilmesi ve araştırma altyapısı-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla başlatılan TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı’na destek veren Toros Tarım, iki farklı proje ile programdaki yerini aldı. Bitki besleme alanında Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezi olarak 2017 yılında Mersin’de faaliyete geçen Toros Tarım Ar-Ge Merkezi, TÜBİTAK’ın 2244 Sanayi Doktora Programı çağrısı kapsamında iki farklı proje için Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü ve Mersin Üniversitesi Kimya Bölümü ile ortak bir çalışma gerçekleştirdi. Toros Tarım yönetim ekibinin liderliğinde şirketin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen projeler TÜBİTAK’a sunularak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımlarıyla düzenlenen toplantıyla onaylandı.
Destek 7 yıl boyunca devam edecek
Toros Tarım’ın, Ankara ve Mersin Üniversiteleri ile gerçekleştirdiği iş birliği, Türkiye sanayisinin ihtiyaç duyduğu doktoralı Ar-Ge personelinin yetiştirilmesini amaçlıyor. Kabul edilen iki proje kapsamında, her proje için 3’er doktora öğrencisi desteklenecek ve Toros Tarım’ın ihtiyaçları doğrultusunda 84 ay boyunca üniversite destekli bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sürdürülecek. Bu proje ile şirketin yetişmiş Ar-Ge personeli ihtiyacının karşılanmasına da katkı sağlanacak.
Comments are closed.