Kaynak: Bu haber Anadolu Ajansı, Ekonomim ve Dünya haberlerinden derlenmiştir.
Çin Merkez Bankası'nın (PBoC) bir takas aracını kullanıma sokacağını Anadolu Ajansı duyurdu. Ajansın aktarımına göre karar, hisse senedi piyasalarında yaşanan gerilemenin ardından geldi ve yatırımlara yönelik likiditenin artırılmasını amaçlıyor. Ekonomim de aynı gerekçeleri aktararak merkez bankasının bu aracı devreye sokacağını bildirdiğini yazdı.
Aracın büyüklüğünü yaklaşık 15 milyar dolar olarak veren Dünya, düzenlemeyi takas mekanizması diye adlandırdı ve yeni araç olarak nitelendirdi. Ekonomim ile Dünya başlıklarında adımı borsadaki düşüşe yönelik 15 milyar dolarlık bir hamle olarak sundu; Anadolu Ajansı'nın başlığında ise aynı tutar takas aracıyla birlikte geçti. Dünya ayrıca adımın gerekçesi olarak hisse piyasalarındaki gerilemeyi ve likiditenin artırılmasını gösterdi.
Uygulamanın ayrıntılarını da Dünya aktardı. Habere göre vadesi bir yıl olan düzenlemeye katılmak için 31 finans kuruluşu müracaat etti. Aynı haberde, yeni aracın haberin yayımlandığı günün ertesinden itibaren kullanılabileceği bildirildi.