Kurumsal duyuru

Turkcell Genel Müdürü Koç ikinci kez GSMA Yönetim Kurulu’na seçildi

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, mobil operatörlerin üst düzey yöneticilerinden oluşan 26 üyeli GSMA Yönetim Kurulu’nda 1 Ocak 2027-31 Aralık 2028 tarihleri arasında görev yapacak.

· Turkcell · Operasyon ve Altyapı

Kaynak: Basın bülteni

Turkcell Genel Müdürü Koç ikinci kez GSMA Yönetim Kurulu’na seçildi
Görsel: Basın bülteni

Turkcell, Genel Müdür Ali Taha Koç’un Dünya GSM Birliği GSMA’nın Yönetim Kurulu’na yeniden seçildiğini açıkladı. Temmuz ayından bu yana GSMA Teknoloji Grubu Başkanlığı görevini de yürüten Koç, 5 Ekim’de Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de gerçekleşen Teknoloji Grubu toplantılarına başkanlık etti.

Koç, sektörün yapay zekâdan otonom şebekelere, 5G ve 6G’den siber güvenliğe kadar bir dönüşüm sürecinden geçtiğini söyledi. Bu başlıkların tek bir operatörün ya da ülkenin gündemiyle sınırlı olmadığını belirten Koç, GSMA’nın ortak standartlar ve iş birlikleriyle çözüm üretmede kritik bir role sahip olduğunu ifade etti.

“Hedefimiz Turkcell ve GSMA arasındaki 30 yıla yaklaşan stratejik ilişkiyi daha da geliştirmek” diyen Koç, görevin Turkcell’in ve Türkiye’nin küresel ölçekte daha güçlü temsil edilmesi açısından önemli bir sorumluluk olduğunu kaydetti.

GSMA’nın stratejik yol haritasını belirleyen Yönetim Kurulu, sektörün ortak gündeminin şekillenmesinde rol üstleniyor. Binden fazla mobil operatörü ve sektör paydaşlarını bir araya getiren GSMA, MWC (Mobil Dünya Kongresi) ve M360 etkinliklerini de düzenliyor. Teknoloji Grubu ise şebekelerin geleceğinden küresel standartlara kadar çeşitli başlıklarda çalışarak kurula destek veriyor.

#Atama veya organizasyon değişikliği#Telekomünikasyon#Etkinlik veya katılım

Görseller

Turkcell Genel Müdürü Koç ikinci kez GSMA Yönetim Kurulu’na seçildi
Görsel: Basın bülteni