Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te faaliyet gösteren Dicle Elektrik, Turkishtime’ın AR-GE 500 Araştırması 2025 sonuçlarında en fazla Ar-Ge harcaması yapan şirketler arasında 186’ncı sırada yer aldı. Şirket, verilerini şeffaf biçimde raporlayarak listeye girdiğini ve sektöründe Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı ilk Ar-Ge merkezini kurduğunu bildirdi.
Son 13 yılda 85 milyar TL’yi aşan altyapı ve iyileştirme yatırımı yapan Dicle Elektrik, bu hacimle elektrik dağıtım sektöründe toplam yatırım büyüklüğü bakımından ilk üç şirket arasında yer aldığını belirtti. Geleneksel şebeke yatırımlarının yanı sıra Ar-Ge, yazılım, akıllı şebeke ve dijitalleşme projelerine ağırlık verildi.
Dicle Elektrik’in açıklamasına göre özelleştirme döneminde yüzde 76 seviyesinde devralınan kayıp-kaçak oranı, akıllı şebeke sistemleri, dijital izleme teknolojileri, Ar-Ge projeleri ve saha yatırımlarıyla yüzde 35 seviyesine geriledi; 13 yıllık dönemde 41 puanlık düşüş elde edildi. Şehir ve ilçe merkezlerinde oran yüzde 16 seviyelerine kadar indi.
TEDAŞ’ın “Dağıtım Şirketlerinin LED Uygulama Gerçekleşmeleri” verilerine göre Dicle Elektrik, 2025 yıl sonu itibarıyla hizmet bölgesinde 39 bini aşkın LED armatür dönüşümü gerçekleştirerek Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında bu alanda da ilk sırada yer aldı.


