Kurumsal duyuru

DHL, Data Center Eurasia’da veri merkezi lojistiği çözümlerini tanıttı

DHL Express Türkiye, DHL Global Forwarding Türkiye ve DHL Supply Chain Türkiye ekipleri, İstanbul Fuar Merkezi’nde 7-10 Ekim 2026’da düzenlenen fuarda yer aldı.

· DHL · Operasyon ve Altyapı

Kaynak: Basın bülteni

DHL, yapay zekâ ve bulut teknolojilerine yönelik artan talebin hızlandırdığı veri merkezi yatırımlarının lojistik operasyonlara getirdiği gereksinimleri ve bu alandaki çözümlerini fuarda sektör profesyonellerine anlattı. DHL Express Türkiye CEO’su Volkan Demiroğlu da fuara katılan yöneticiler arasında yer aldı.

Fuar kapsamında 8 Ekim’de “Yapay Zekâ Çağında Veri Merkezlerini Ölçeklemek: Enerji, Altyapı ve Dayanıklılık” başlıklı panel düzenlendi. Schneider Elektrik, Eaton ve Zorlu Holding yöneticilerinin katıldığı panelde yüksek yoğunluklu altyapı, güç ihtiyacı, soğutma, enerji verimliliği ve tedarik zinciri gereksinimleri ele alındı.

DHL Supply Chain Türkiye Operasyon Direktörü Burcu Koç Kaylı, 9 Ekim’deki sunumunda DHL Group’un küresel ölçekteki uçtan uca lojistik yeteneklerinin veri merkezi operasyonlarını nasıl desteklediğini aktardı.

DHL’in açıklamasına göre One DHL Network yaklaşımı, veri merkezi yaşam döngüsünün üretim ve inşaat süreçlerinden dağıtım, günlük operasyonlar, bakım ve hizmet dışı bırakmaya kadar farklı aşamalarını destekliyor.

Döngüsel lojistik çözümlerinin kullanım ömrünü tamamlayan bilişim teknolojileri varlıklarının geri kazanımı, yeniden kullanımı ve sorumlu şekilde bertaraf edilmesine destek olduğunu belirten şirket, GoGreen Plus çözüm portföyünün de veri merkezi tedarik zincirlerinin sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağladığını bildirdi.

Veri merkezi lojistiğini stratejik büyüme alanlarından biri olarak konumlandıran DHL Group, 2025 yılında yaklaşık 82,9 milyar Euro gelir elde etti.

#Veri merkezi#Lojistik ve ulaşım

Fotoğraf

Görsel: Basın bülteni

DHL, Data Center Eurasia’da veri merkezi lojistiği çözümlerini tanıttı