Kurumsal duyuru

Corendon Airlines

Corendon Airlines, Antalya–Cidde hattında tarifeli seferlere başlıyor

Corendon Airlines, tur operatörü Royal Avis ile yürüttüğü umre operasyonlarını Antalya–Cidde hattında başlayacak tarifeli seferlerle genişletiyor; yeni sezonda 6 uçak kullanılması planlanıyor.

· Operasyon ve Altyapı

Corendon Airlines, Antalya–Cidde hattında tarifeli seferlere başlıyor
Görsel: Basın bülteni

Corendon Airlines ile Royal Avis arasındaki iş birliği 2024 yılında başladı. Umre operasyonları ilk yıl 2 uçakla yürütüldü, uçak sayısı 2025–2026 sezonunda 4’e ulaştı.

İş birliği kapsamında 2024 yılından bu yana toplam 1.200 uçuş gerçekleşti. Corendon Airlines’ın açıklamasına göre 2026–2027 sezonunda artan uçak sayısıyla toplam 1.100 uçuş hedefleniyor. Hedef, üç sezonda ulaşılan toplam uçuş sayısına yakın bir operasyon hacmini tek sezonda yakalamak.

Corendon Airlines Sorumlu Müdürü Atılay Batu, umre operasyonlarını yeni sezonda altı uçaklık kapasiteye taşımayı ve Royal Avis ile iş birliğini daha ileriye götürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Royal Avis Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Dinçer’e göre iş birliği, Antalya–Cidde hattındaki tarifeli uçuşlarla yeni bir aşamaya taşınıyor. Dinçer, bu adımla Hac ve Umre taşımacılığının ötesine geçerek Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki yolcu trafiğine ve Suudi Arabistan’dan Antalya’ya yönelik turizm hareketliliğine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

#Lojistik ve ulaşım#Turizm ve konaklama