Siber Güvenlik Sektör Zirvesi – Üye Görüşleri
Adeo Siber Güvenlik Hizmetleri
Halil Öztürkci
CSO – Chief Strategy Officer
ADEO; yurt içi ve yurt dışında danışmanlık, siber güvenlik, kurulum, eğitim, bilişim güvenliği, adli bilişim, siber olay müdahalesi ve yönetilen güvenlik hizmetleri alanlarında bünyesinde bulunan profesyonel IT danışmanları ile yüksek kalitede hizmet vermeyi hedefleyerek 2008 yılında İstanbul’da kuruldu. Kırmızı takım, mor takım ve mavi takım hizmetlerini, bünyesindeki yetkin uzmanları ile başta finans, telekomünikasyon, enerji, üretim, perakende sektörleri ve kamu olmak üzere Türkiye ve MEA Bölgesinde 1000’nin üzerinde birçok sektörden kurumsal müşteriye hizmet vermektedir.
ADEO, hem özel hem de kamu sektörlerinde derinlemesine deneyime ve uzmanlığa sahip tamamı Türk mühendis ve teknoloji danışmanlarından oluşan, gereken tüm akreditasyon ve yeterlilik seviyelerini elinde bulunduran yüzde 80’i teknik olan bir kadroya sahiptir. ADEO danışmanları, müşterileriyle çalışmak, işlerinin risklerini anlamak ve mümkün olan en iyi çözümlerin uygulanmasını kolaylaştırmak için kanıtlanmış bir metodoloji kullanır. Bu metodolojinin kalbinde ise İngilizce Managed Detection and Response kelimelerinin kısaltması olan ve Türkçe’ye Yönetilen Tespit ve Müdahale olarak çevirebileceğimiz MDR hizmetleri ve çözümleri yer almaktadır.
Kısa sürede “Şirketlerin Siber Doktoru” olarak konumlanan, MDR konusunda Türkiye’de ilk ve lider konumda bulunan ADEO’nun hedefi, her zaman müşterileriyle uzun yıllar sürecek bir iş ortaklığını temeli için en iyi hizmet kalitesini ve toplam müşteri memnuniyetini sağlamak ve bu doğrultuda müşterilerinin ihtiyacı olan siber güvenlik servislerini yönetilen siber güvenlik servisleri çatısı altında sunmaya devam etmektir.
ArkSigner Yazılım ve Donanım A.Ş.
Özlem Kahramaner
Genel Müdür Yardımcısı
Arksigner yerli ve millî Türk mühendisler tarafından geliştirilen elektronik imza ve kimlik doğrulama yazılım çözümleri ve donanım ürünleri sunuyor.
Oluşabilecek ataklara karşı kullanıcıları güvenli alana çekiyor.
Pdf atakları, truva atakları, kimlik dolandırıcılığı ve kara para aklama (AML), vb.
DMO Teknokatalog üzerinden kurumlarımız ürünlerimize kolaylıkla erişebilmektedir.
Sunmuş olduğumuz yazılım ürünlerimiz;
- SSO Tekil Oturum Yönetim Sistemi
- MFA Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama
- Arksigner Elektronik İmza APİ
- Arksigner E-imza Servisleri
- Liveauth Uzaktan kimlik doğrulama
- KDS Yüz yüze kimlik doğrulama
Sunmuş olduğumuz donanım ürünlerimiz;
- CCR-2 Kart Okuyucu, yüz yüze ve yerinde yapılan kimlik doğrulama ve sözleşme imzalanması işlemlerinin, T.C. Kimlik Kartlarının pin kodunun kullanıcı tarafından girilmesiyle elektronik ortamda gerçekleştirilmesini sağlayan donanım ürünüdür.
- Connect2Sign Kart Okuyucu ise, kullanıcıların, GSM operatörlerinden temin edilen mobil imza sertifikasına ihtiyaç duymadan, mevcut e-imza sertifikalarıyla Android ve IOS cihazlarda e-imza işlemlerini diledikleri yer ve zamanda gerçekleştirmelerini sağlayan donanım cihazıdır.
ALCHEMY SMART
Suphi Çeviker
Genel Müdür
ALCHEMY; siber güvenlik, IoT alanlarında çözümleri olan, ODTÜ Teknokent adresli bir firmadır. AR-GE’ye kendi öz kaynaklarıyla yatırım yapan, TÜBİTAK’a ilk IOT ile ilgili projeyi veren, %100 yerli-millî mesajlaşma platformu ile Siber Güvenlik Kümelenmesi altında tanımlı 9 firmadan bir tanesidir. IoT ve bulut tarafındaki çözümleri için kendi içlerinde de ihtiyaç duydukları bir çözüm olan ZTNA (Zero Trust Network Access), Siber Güvenlik Kümelenmesi’nin girişimi ve yönlendirmesi ile tamamen kendi mühendisleri ve kaynaklarıyla geliştirilmiş ve yerli bir rakibi veya muadili olmayan bir çözümdür. Bu çözüm, her geçen gün farklı bir saldırı yönteminin geliştiği günümüzde ciddi bir ihtiyaç haline gelmiştir. Kişinin kendisine özel tanımladığı erişim protokolleriyle uygulamalara ve hizmetlere uzaktan güvenli erişim sağlayan yeni bir siber güvenlik teknolojisi olarak, tamamen yerli ve millî olarak in-house geliştirilmiş ZTNA çözümü ile Alchemy Smart Türkiye’nin yüz akı olacak bir firma konumunda.
Arksoft
Cumhur Eryaşar
İş Geliştirme ve Satış Yöneticisi
Arksoft olarak siber güvenliğe hizmet edecek yazılımları ortaya çıkartıyoruz.
Easy2Patch: Kurumunuz bilgisayarlarında kurulu üçüncü parti yazılımlarının güncellemelerini manuel olarak gerçekleştirme ihtiyacını ortadan kaldırarak, SCCM veya WSUS yardımıyla, iş gücünden tasarruf etmenize ve organizasyonunuzun bilişim güvenliğini arttırmanıza yardımcı olur. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin yayınladığı “Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi’nin “3.1.3.1 Yazılım Güncelleme Araçlarının Kullanımı” maddesi tamamen kapsamaktadır.
Sessionlimit: AD ortamınızda oturumlarınızı etkin bir şekilde yönetmenizi sağlar. Kullanıcılar için ek oturum politikaları oluşturabilir, ikincil doğrulama koyabilir, yönetebilir ve raporlayabilirsiniz. Bunlara ek olarak Uygulama Yönetim Portali sayesinde, kullanıcıların bilgisayarlarda açtıkları oturumların görebilmesine, sonlandırabilmesine, politikalar ile kısıtlayabilmesine/genişletebilmesine, bağlantı sağladığı bilgisayarlara ve bağlı kaldığı süreyi kullanarak rapor oluşturabilmesine olanak sağlar.
BG-TEK
Durmuş Ali Şen
Kurucu Ortak
BG-Tek “Uluslararası Güvenilir Marka” olma hedefiyle 2011 yılında Bursa’da kurulmuştur. TSE Onaylı A Sınıfı Sızma Testi firması olarak güvenlik testi ve eğitim hizmetlerinin yanında, Coslat ve PentestBX gibi siber güvenlik ürünleri de geliştirmektedir.
BG-TEK Coslat Firewall ile, kurumların karmaşıklaşan siber tehditlerden korunmasına yardım etmektedir. Ayrıca 5651 Kanununa uygun kayıt tutma özelliği sayesinde de kanun gereksinimlerini de karşılamaktadır.
Coslat Firewall, üzerinde barındırdığı Hotspot servisiyle misafir ağlarının ve 2FA VPN ile de VPN bağlantılarının daha güvenli hale gelmesini sağlamaktadır.
Pentestbx servisi ile kurum güvenlik seviyesinin 7/24 prensibiyle devamlı güvenlik testine tabi tutulması sağlanmaktadır.
BG-TEK özetle siber güvenlik için güvenlik testi hizmetlerinden edindiği deneyimi, yerli siber güvenlik ürünleri geliştirmekte kullanmakta ve siber saldırılara karşı korunmalarına etkin bir şekilde yardımcı olmaktadır.
Bilge SGT
Burak Çifter
Genel Müdür
Bilge SGT 2014 yılında gelişen ve artan siber tehditlere karşı çözüm geliştirmek üzere faaliyete başlamış “Yeni Nesil Siber Güvenlik Teknolojileri” sunan bir teknolojileri üreticisidir.
Savunma ve siber güvenlik alanında çift kullanımlı teknolojiler üzerine ürün geliştiren Bilge SGT, çeşitli kurumlarda kullanılmakta olan DataFlowX Yeni Nesil Veri Diyotu, DataBrokerX Protokol Kırma ve Yönlendirme Çözümü, DataMessageX E-posta Güvenlik Geçidi ve DataIsolatorX İnternet Tarayıcısı İzolasyonu ürünleri bulunmaktadır.
DataFlowX ürünü ile 2020 yılında uluslararası kabul görmüş güvenlik standardı olan Ortak Kriterler EAL4+ seviyesinde sertifika almaya hak kazanan Bilge SGT, çözümlerini yüksek güvenlik ve kalite standartları doğrultusunda geliştirmektedir.
Ürünlerinin en hassas kurumlarda ve kritik noktalarda kullanılmasıyla olgunluk seviyesini sahada da ispatlayan Bilge SGT, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi’nin kuruluşundan itibaren aktif bir üyesidir.
Bilge SGT özellikle orta ve büyük ölçekli işletmeler, finans kurumları, enerji/gaz/su dağıtım şebekeleri, üretim otomasyon sistemleri, kritik altyapılar ve SCADA’lar, savunma ve güvenlik kurumlarının ihtiyacını karşılayacak düzeyde mühendislik ve AR-GE kabiliyeti gerektiren siber güvenlik ürünleri geliştirerek zorlu ihtiyaçları karşılamak üzerine odaklanmıştır. Vizyonumuz; bilinen çözümlerin tekrarı yerine, mutlak güvenlik önlemi sunabilen ürünler bütünü oluşturmak, böylelikle gelişmiş saldırılara karşı dahi topyekûn savunma sağlayan tek bir çözüm paketi sunabilmektir.
BİTES Savunma Havacılık ve Uzay Teknolojileri
Ebru Coşkun
Genel Müdür Yardımcısı
BİTES, 2001 yılında İstanbul’da kurulan ve Ankara’da faaliyetlerine devam eden millî ve ileri teknoloji odaklı bir savunma sanayii ve bilişim şirketidir. Ağırlıklı olarak Artırılmış Gerçeklik ve Görüntü İşleme, Yapay Zekâ, Modelleme ve Simülasyon Teknolojileri, Aviyonik Sistem Yazılımları, Emniyet Kritik Gömülü Yazılımlar ve Bulut Teknolojileri gibi yeni nesil teknoloji alanlarında çalışmalar yürütmektedir.
BİTES, 2020 yılında yerli ve millî imkânlarla geliştirilen, Video Konferans Sistemi BizBize’yi kullanıcılarıyla buluşturmuştur. BizBize yerli yazılımı ve sağladığı üst seviye güvenlik önlemleriyle ülkemize eksiksiz bir iletişim imkânı sağlamaktadır.
- Yerli ve millî altyapı
- Uçtan uca şifreleme sistemi ile korunan görüşmeler ve dosyalar
- Oda şifreleme
- Kriptolu toplantı modu
- Kimlik doğrulama anahtarı gibi çok katmanlı güvenlik önlemleriyle, kullanıcıya güvenlik endişesi yaşatmadan, video konferans deneyimi sunmaktadır.
Bugbounter
Arif Gürdenli
Genel Müdür
Kurumların siber güvenlik açıklarının tespit, doğrulama ve raporlama hizmetini yüzlerce bağımsız siber güvenlik uzmanının aktif olarak çalıştığı portal üzerinden sunuyoruz.
Kurumlar güvenlik incelemelerinin yapılmasını istedikleri internete açık olan alanları
- Kapsam belirterek platformda yayınlıyor,
- Seçtikleri uzman kümesi ile çalışabiliyor,
- İletilen detaylı raporların doğrulaması platformda yapılıp kuruma iletiliyor,
- Kurumun da onaylamasının ardından en baştan vaat edilen ödüllendirme yapılıyor,
- Giderilen güvenlik açığının doğrulaması ile süreç tamamlanıyor.
Sadece başarının ödüllendirildiği bu sistemde en kritik güvenlik açıklarını bulmak için gereken nitelikli uzman sayısı bir şirkette çalışan uzman sayısının 100 mislinden fazla. Ayrıca her açık türünde derinleşen uzmanlar mevcut. 7/24 denetleme imkânı veren esnek ödül avcılığı programları, test alanındaki en etkili seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.
İlk açıkları 24 saat içinde bulup iletme iddiasındayız.
CHOMAR Siber Güvenlik Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş.
Bilgehan ÜSTÜNDAĞ
Yönetim Kurulu Başkanı
Global ölçekte faaliyet gösteren şirketimiz; kullanıcıların siber güvenlik problemlerini yenilikçi metotlarla çözen, kullanıcı deneyimini ön planda tutan, farklı platformlarda kullanılabilen küresel pazara hitap eden özgün uç nokta koruma ürünleri geliştirmektedir. Ar-Ge faaliyetlerinin tamamı Türkiye’de yürütülmektedir. ‘’CHOMAR Antivirus’’ olarak geliştirmiş olduğumuz ürünlerle kullanıcıların dijital dünyada güvenliğini sağlamak birinci önceliğimizdir.
Şirketimiz dünyada sayılı şirketin sahip olduğu en yüksek kriterli ‘’OPSWAT Gold’’ sertifikasını Eylül 2016 itibariyle almıştır. Ekim 2019’da değişen sertifikasyon kriterleriyle mevcut sertifikasını ‘’OPSWAT Platinum’’ seviyeye yükseltmiştir. 2020 ve 2021 yıllarında SKD Labs tarafından gerçekleştirilen testlerde, kurumsal ve bireysel odaklı ürünlerimizle STARCHECK sertifikalarını %99,99 oranıyla aldı. Bağımsız test ve belgelendirme kurumu “Virus Bulletin” tarafından gerçekleştirilen testlerde, bireysel ve kurumsal ürünleri ile 5. defa “VB100” ödülüne layık görüldü. Bireysel ve kurumsal uç nokta koruma kategorilerinde “SKD AWARDS 2021 PRODUCT EXCELLENCE” ödüllerine layık görüldü. SKD AWARDS ürün mükemmeliyet ödülünü 2 yıl üst üste alan Türkiye’de ilk ve tek, globalde ise sayılı şirketler arasında yerini aldı.
CHOMAR, Müşterilerimize en iyi uç nokta koruma ürünlerini sunma taahhüdümüzü sürdürürken, akıllı televizyonlardan, mobil cihazlara kadar geniş bir yelpazede bulunan yüksek teknolojili siber güvenlik ürünleriyle dijital dünyada güvende kalmanızı sağlamaya devam edecektir.
CyberArts
Erdem Eriş
CEO
Cyberarts olarak finans, telekom, lojistik, e-ticaret, üretim, inşaat, teknoloji, hizmet ve kamu gibi farklı sektörlerden büyük yerli ve uluslararası kurumlara bilgi güvenliği ve siber güvenlik hizmetleri sunuyoruz. Danışmanlık verdiğimiz kurumlarda bir karar alırken bu kararın diğer iş süreçlerinde yaratacağı etkiyi ve sürdürülebilirliği ilk baştan hesaba katıyoruz. Uluslararası deneyime sahip siber sanatçılarımız sayesinde, büyük resmi görüp; insan kaynakları, süreçler ve teknolojileri kapsayacak bir stratejiyi birlikte inşa ediyor; hukuk, yönetişim ve siber güvenlik disiplinlerini bir araya getiriyoruz. Projeleri bir orkestra şefi gibi yürütüyor, tüm işlerimizi bir sanatçı hassasiyetiyle yapıyor ve büyük kurumların dijital dönüşüm yolculuklarında güvendikleri yol arkadaşları haline geliyoruz. Diğer taraftan Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesinin kurucu üyelerinden biri olarak; mümkün olan tüm projelerimizde olgunluğunu ispat etmiş ve global vizyona sahip yerli siber güvenlik teknolojilerine öncelik vererek başarı hikayelerine imza atıyor ve yerli siber güvenlik ekosisteminin büyümesine katkı sağlıyoruz.
Cyberwise
Aret Kıllıoğlu
Yönetim Kurulu Üyesi & Genel Müdür
Siber güvenlikte global bakış açısına ve toplam 30 yılı aşkın tecrübeye sahip iki öncü firma Biznet ve Securrent, ortaklık yapısına özel sermayeli fon yönetim şirketi Taxim Capital’in de dahil olduğu birleşmeyle, Cyberwise markasını 2020 yılında duyurdu. Bölgesel liderlik hedefi doğrultusunda siber güvenlik sektörünün güçlü şirketlerinden Innovera’yı da bünyesine katan Cyberwise; siber güvenlik alanında danışmanlık, ürün satışı, teknik destek ve yönetilen hizmetlerden oluşan, uluslararası standartlarda “Tek Adres” iş modeliyle hizmet vermektedir. Türkiye’nin en büyük siber güvenlik çözüm sağlayıcısı olarak İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Dubai ve Hollanda ofisleri bulunan Cyberwise, 3 ülkede 250 çalışanıyla 750’den fazla kurumsal müşteriye hizmet sağlıyor.
Çekino Bilgi Teknolojileri
Arzu Car
Genel Müdür Yardımcısı
Çekino Bilgi Teknolojileri olarak kuruluşumuzdan bu yana proaktif ve bağlam tabanlı teknolojilerimiz, veri merkezli entegre çözümlerimiz ve saha tecrübemiz sayesinde öncü teknoloji şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ülkemizde kamu kurumlarında başta olmak üzere, dünya üzerinde de birçok ülkede değer görülmemiz bu yoldaki inancımızı ve motivasyonumuzu artırıyor.
Kurum içinde oluşan tehditlerin hızlıca tespiti ve analizi, uygulama dağıtımların kolaylaştırılması, yeni nesil ağ koruması, veri güvenliği ve sistem görünürlüğü için sistem odaklı bir yaklaşım sunuyor; ihtiyaçları geliştikçe kurumlara özel hizmetlerimizi de sürekli genişletiyoruz. Özetle yetkin ve donanımlı insan kaynağımızla kurumların teknolojik dönüşüme katkıda bulunuyoruz.
Çekino Bilgi Teknolojileri olarak geliştirdiğimiz Gardiyan, yüzde yüz yerli ve millî bir ürün olarak günümüzde önemi gittikçe büyüyen siber güvenlik sorunlarını çözme amacıyla geliştirilmiştir. Gardiyan; geniş çalışma ağlarında uçtan uca tüm sistemin güvenli bir şekilde izlenmesi ve yönetilmesini sağlayan bir sistem operasyon yönetim yazılımıdır. Sunduğu geniş̧ kapsamıyla kurumları birden fazla yazılım ve program ihtiyacından kurtarır.
EPATİ SİBER GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
Özkan Kırık
Yönetim Kurulu Başkanı
Epati Siber Güvenlik, %100 yerli-millî, yüksek teknolojili siber güvenlik ürünleri geliştirmek üzere 2006’da alanında uzman akademisyenler tarafından kurulmuştur. Firmamız, Millî Gizli ve NATO Gizli Tesis Güvenlik Belgelerine sahiptir. Tescilli markamız Antikor ürünleri, 2011 yılından itibaren DMO Kataloğu’nda yer almakta, telekomünikasyon operatörlerinde ve çok sayıda kamu kurumunda kullanılmaktadır.
Antikor Yeni Nesil Güvenlik Duvarı (NGFW) ürünümüz, %100 Yerli Malı Belgesi, CC EAL4+ Sertifikası ve TRtest Firewall Uygunluk Belgelerine sahiptir. 300Mbps’den 50Gbps’e (IPS, AppID) kadar geniş ürün yelpazesiyle kurumsal, veri merkezi gibi büyük sistemlerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. OOB MGMT, VirtualWire gibi gelişmiş yetenekleri ile global üreticilerle rekabet etmektedir.
Antikor Layer2 Tünel, şubeler arasında kriptolu Layer2 bağlantı kurulmasını ve VLAN taşınabilmesini sağlar. Dinamik IP ve NAT arkasından çalışabilir. Bonding yapabilmektedir.
FileOrbis
Gökhan Aydın
İş Geliştirme Direktörü
FileOrbis, kurumların iş süreçlerinde ve kullanıcıların dosya/doküman kullanımlarında ve içeriklerin hareketlerinde verimliliğin artmasına yönelik konumlandırılan bütünleşik platformdur. FileOrbis kurumların mevcut alt yapılarında kullanılan sandbox, antivirüs, DLP, SIEM gibi güvenlik çözümleriyle entegre edilebilir, kritik veri analizleri ve sunulan birçok ek önlemlerle kurumlara “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” gibi farklı uyumlulukların gereksinimlerini sağlanmasında da katkı sağlamaktadır. Teknolojik olarak CCT (Content Collaboration Tools) ve CSP (Content Services Platforms) çözümü olarak değerlendirilen FileOrbis, günümüzde birçok kuruma iş birliği, içerik zekâsı ve içerik paylaşımı alanlarında katma değer sağlamaktadır.
FOLSEC BİLİŞİM HİZMETLERİ
İsmail Kayakıran
Kurucu
FolSec ile File Server yönetiminde farklı bir yaklaşım
BT birimleri kullanıcı ihtiyaçlarından kaynaklı dosya erişim sistemi kurar. Kurulan geleneksel dosya sistemlerinin kullanımı kullanıcılar için çok kolay fakat BT birimleri için yönetimi zordur. Bu zorluklar zaman içerisinde kullanıcılar tarafından oluşturulan klasörlerin sayısının artmasıyla permissionların raporlanması, yönetilmesi, erişimlerin denetlenmesi, yüklenen dosyaların çeşitlerinin bilinmemesi gibi çok sayıda konuyu barındırır. Dosya paylaşım alanında görünürlük, güvenlik ve yönetim riskleri oluşur. Fakat FolSec 4 Perspektif ile file serverda yönetim kolaylığı ve görünürlük sağlar.
Bunlar:
- Permissionların Perspektifi
- Folder Request Perspektifi
- File Audit Perspektif
- File Type Perspektif
Folsec yerli sermaye ve insan kaynağı ile geliştirilmiş dosya paylaşım sunucusu üzerindeki riskleri minimize etmek, yönetimi kolaylaştırmak ve KVKK süreçlerine destek olmak için geliştirilmiş web tabanlı yazılımdır.
HAVELSAN
Mert Özarar
Siber Güvenlik Direktörü
HAVELSAN olarak, bünyemizdeki uzman personel ve geliştirdiği siber olgunluk seviyesi tespiti çatı yapısı sayesinde hızlı ve etkin olarak genel resmin çıkarılması ve detay seviyede iyileştirme gereken alanların belirlenmesi konularında etkin olarak faaliyet göstermekteyiz. Siber Güvenlik Mimari Tasarım ve Uygulama ekiplerimizle, kurumların bilgi teknolojileri altyapılarındaki güvenlik gereksinimlerini analiz ederek güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak aşağıdaki süreç adımlarının uygulandığı güvenlik mimarisi danışmanlığı ve entegrasyonu projelerini gerçekleştirmekteyiz. Sızma Testi, Zafiyet Denetimi ve Kaynak Kod Güvenlik Analizi ve farklı seviyelerde siber güvenlik eğitim hizmetleri gibi hizmetleri uzman personelimizle sunmaktayız.
Ek olarak ekiplerimiz tarafından geliştirilen HAVELSAN Bariyer ile kurumsal verilerin belirlenen engelleme kurallarına uygun olarak kullanılması ve yetkisiz çıkışının veya sızdırılmasının önlenmesini sağlamaktayız. Veri Diyotu ile hassas verilerle izole ağlara sahip kurum ve işletmelerin ağlar arası veri aktarım ihtiyaçlarını karşılamaktayız. HAVELSAN KALKAN isimli yeni nesil Yük Dengeleme/Web Uygulama Güvenlik Duvarı ürünümüzle, yüksek seviyede trafikli ağlar için uygulama katmanında yük dengeleme özellikleri sağlıyor ve saldırganların odağında olan web uygulamalarına yönelik saldırıları tespit edip engelleyebiliyoruz. Son geliştirdiğimiz ürünümüz olan HAVELSAN UNGS sayesinde ise uç noktalarda oluşabilecek her türlü saldırıyı tespit edip, bu saldırıları etkisiz hale getirebilmekteyiz.
Ülke güvenliği ve siber güvenlik alanında HAVELSAN olarak yüzlerce projede görev almaktan gurur duyarak, faaliyetlerimizi tüm gücümüzle arttırarak hizmet sunmaya devam edeceğiz.
İş Yazılım Donanım Elektronik Danışmanlık Ltd. Şti
Emre Yörük
Genel Müdür
2009 Yılında Ankara’da Kurulan İş Yazılım, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün yazılım ve bilişim alanındaki ihtiyaçlarına katma değerli mühendislik çözümler sunmaktadır. Ağırlıklı olarak iş ve süreç yönetimleri alanında uzmanlaşan şirketimiz, 2018 yılı son çeyreğinde özellikle yabancı firmaların kontrol ve yönetiminde olan bulut tabanlı e-posta, depolama ve video konferans gibi uygulamalarının ülkemizde yazılarak hazırlanması için bir projeye başlamıştır. Bu kapsamanda Yartu markalı yerli ve millî iletişim platformu hazırlanarak hem müşterilerimize hem de siber kümeye ürün olarak sunulmuştur.
2019/12 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle yerli ve millî yazılımların kullanılması, e-posta hizmetlerinde kurumların kontrolünde ve bilgilerin Türkiye’de tutulmasının sağlanması hükmedilmiştir. Yartu Yerli ve Millî İletişim Platformu E-posta, Depolama (drive), Online Ofis, Video Konferans, Proje Yönetimi, Takvim ve Rehber Modülleriyle hem bulut tabanlı (SaaS) hem de kurum sunucularında on-premise olarak çalışmaktadır.
Labris Teknoloji Bilişim Çözümleri A.Ş.
Sinem Tan
Kilit Müşteriler Satış Yöneticisi
Labris Networks, internet ağ güvenliği alanında, kuruluşundan bu yana Ar-Ge odaklı üretimi birincil koşul olarak belirlemiş bir Türk teknoloji şirketidir.
Harpp DDoS Zayıflatma, Labris Yeni Nesil Güvenlik Duvarı (NG Firewall), Labris Bütünleşik Tehdit Yönetimi (UTM), Merkezi Güvenlik Yönetimi, Ağ Dinleme/Loglama ürünleri ve SOC/CERT servislerinde uzmanlaşmıştır. Halen, Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Uzak Asya’da, 20 ülkede 5000’den fazla orta ve üst seviye referansta Labris Networks ürün ve servisleri kullanılmaktadır. Labris Networks, Deloitte Fast50 Programı’nda ardışık hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında defalarca yer almıştır.
Türkiye İnovasyon Şampiyonu da olan Labris Networks, Common Criteria (Ortak Kriterler) EAL4+ güvenlik sertifikasını almış dünyanın sınırlı sayıda markasından biri ve Türkiye’nin ilk Ağ Geçidi Güvenliği markasıdır. Labris Networks alanında yine bir ilk olarak, TR-TEST sertifikasyon sürecini Labris UTM ürünü ile tamamlayarak en üst seviye olan A seviye Güvenlik Duvarı sertifikasını almış ve Siber Güvenlik alanında öncü yerini perçinlemiştir.
MilSOFT
Mustafa Özçelik
Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı
Uluslararası pazarda rekabet edebilen bir oyuncu olma hedefiyle 1998 yılında kurulan MilSOFT, Türkiye’de birçok ilke imza atmayı başaran tamamen millî bir sistem entegrasyonu ve yazılım geliştirme firmasıdır. %50’si özel, %50’si ise T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın iştiraki olan SSTEK ortaklığındadır. Komuta kontrol, taktik data linkler, görüntü işleme ve istihbarat, elektronik harp, modelleme ve simülasyon, gömülü sistemler, bilgi teknolojileri, siber güvenlik alanlarında tamamen millî ve yerli özgün çözümler üretmektedir.
MilSOFT, 2002 yılında uluslararası kabul görmüş yazılım firmalarını değerlendirme metodolojisi olan CMM-3 belgesini alan ilk Türk firması olmuştur. En üst seviye olan CMMI-5 belgesini ise 2005 yılında alarak sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda tüm Avrupa’da bu seviyeye erişmeye hak kazanan ilk firmadır.
MilSOFT, Siber Güvenlik alanında Cross Domain Security (Mil-CDS) çözümünü geliştirmiştir. Mil-CDS gelişmiş ağ yalıtım ve filtreleme yeteneklerine sahip bir ağlar arası çift yönlü güvenli iletişim çözümüdür. EAL4+ sertifikasına sahip olan Mil-CDS, veri trafiği üzerindeki tam kontrolü sayesinde veri sızıntılarını tamamen önler.
Mil-CDS Geniş alanda yer alan sistemler arasında güvenli veri iletimi sağlayan bir altyapı sunmaktadır. Mil-CDS, farklı güvenlik seviyesine sahip ağlar arasında yalıtım sağlar. Gelen giden veri üzerinde tam kontrole sahiptir. Paket/mesaj seviyesi kontrolleriyle saldırıları ve gizli veri sızıntısını önler. Ağ üzerinde gelen giden veriyi sınıflandırabilir ve veriyi düzenleyebilir.
National Keep NK Bilişim Teknolojileri Uluslarası Siber Güvenlik Hizmetleri Ltd. Şti.
Murat Kalafatoğlu
Genel Müdür
Şirketimiz National Keep, Ankara merkezli ve işi sadece siber güvenlik alanında hizmet veren TSE-A Sınıfı özel bir siber güvenlik şirketidir. Genel uzmanlık alanları Sızma Testleri, Kod Analiz Hizmetleri, DDOS Testleri, Bilgi Güvenliği ve Yönetim Sistemlerinin Kurulumu, DDO Rehber Uyumu gibi konularda hizmetler sunmaktadır. Diğer yandan şirketimiz bilgi güvenliği alanında sektörel sorunları giderecek ve gerekli uyumları sağlayabilecek özel yazılımlar geliştirmektedir. Bu yazılımlar arasında DATASEC Veri Maskeleme Yazılımı, CyberMath BGYS ve Rehber Uyum Hizmeti Yazılımı ve PIMSSOFT KVKK Uyum Yönetim Sistemi Yazılımı önde gelen ürünlerimizdendir. Ayrıca şirketimiz SSB ve Havelsan gibi kurumlarla iş birliği halinde olup, kritik altyapılarda oluşan zafiyetlerin tespitine yönelik özel yazılımlar geliştirmektedir.
Nebula Bilişim Sistemleri
Serkan Akcan
CEO
Nebula Bilişim 2005 yılında İstanbul’da kurulmuş ilk Bilgi Güvenliği şirketidir. 2014 yılında Ankara ofisini de bünyesine katarak hizmet vermeye devam etmektedir.
Nebula tarafından geliştirilen nebulaSecure Tehdit İstihbaratı yazılımı TR Test tarafından A seviyesinde sertifikalandırılan tek ürün olmayı başarmıştır.
Bilgi Güvenliği alanında sistem entegratörü hizmetleri sunan Nebula, profesyonel hizmetler ekibiyle bilgi güvenliği test ve danışmanlık hizmeti de vermektedir. Sızma testi hizmetleri TSE ve OSCP sertifikalarına sahip uzmanlarca sağlanmaktadır.
Bilgi güvenliği danışmanlık hizmetleri altında; CBDDO Uyum Danışmanlığı, ISO 27001 BGYS Danışmanlığı, ISO 27701 Kişisel Veri Yönetim Sistemi, NIST Cybersecurity Framework ve PCI-DSS Uyumluluk Danışmanlığı gibi hizmetler bulunmaktadır.
Nebula CBDDO tarafından yayınlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Denetim Rehberi için yetkili denetim şirketi olmak adına gerekli çalışmaları başlatmıştır.
Nebula 2020 yılının başında %100 yerli ve millî yazılım şirketi olan SecHard markasını satın alarak Güvenlik Sıkılaştırma ve Sıfır Güven Mimarisi alanlarında da ürünlerini sunmaktadır.
NGX STORAGE
Beyhan Çalışkan
CEO
NGX Storage, uluslararası pazarda kurumsal veri depolama çözümleri sunmaktadır. 2015 yılında kurulan şirketin merkezi Ankara’dır. Ayrıca Kanada ve Hindistan’da Ar-Ge ofisleri bulunmaktadır. Şirket, veri koruma, veri azaltma, şifreleme ve veri mobilitesi gibi kurumsal sınıf depolama hizmetlerini blok, dosya ve nesne dâhil tüm protokollerde desteklemektedir. Bütünleşik mimarisi sayesinde, sanallaştırma, veritabanı, büyük veri ve bulut bilişim dâhil karma iş yüklerini eşssiz performansıyla hem SAN hem de NAS ortamlarında kurumsal ölçekte sağlamaktadır. Şirket ayrıca Eternal Storage Programı, Predictive Smart Analytics, NGX as-a-Service ve Cloud Backup gibi abonelik tabanlı BT ve veri hizmetlerinin yanı sıra kurulum ve uygulama danışmanlığı hizmetleri de sağlamaktadır. NGX Storage, kurumsal veri depolama, iş sürekliliği, konteyner – bulut depolama ve felaketten kurtarma alanlarında EMEA bölgesindeki öncü firmadır.
Procenne Dijital Güvenlik
Resul Yeşilyurt
CEO
Procenne olarak hedefimiz Türkiye’nin dünyaya açılan “Dijital Güvenlik” markası olmak. Bu bağlamda kurulduğumuz ilk günden bugüne kadar çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz. Türkiye’de bir ilki başararak ilk yerli ve millî HSM’i üretmemizin ardından, bu ürünümüzle uluslararası geçerliliğe sahip Ortak Kriterler (CC EAL4+) ve PCI HSM v3.0 sertifikalarını alarak bir ilke daha imza attık. Bu da bize Türkiye’nin Dijital Güvenlik alanında adından söz ettiren bir ülke olabileceğini gösteriyor. Özellikle pandeminin başlamasından sonra Dijital Güvenliğin ne denli önemli olduğunu hep birlikte gördük. Bundan sonraki süreçte Dijital Güvenlik alanında ülkemizin söz sahibi olması için çalışmalarımıza devam ederek, ürün ve çözümlerimizin ödeme sistemleri ve diğer sektörlerde küresel ölçekte kullanılmasını sağlayarak ülkemizin yüksek teknoloji ihracatını arttırmak için çalışacağız. Tüm çalışmalarımızı yaparken de ilk günkü değerlerimize bağlı global bir ekol olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz.
SecHard Bilgi Teknolojileri
Serkan Akcan
CEO
SecHard “Complete Zero Trust” yaklaşımıyla sıfır güven mimarisinde bütüncül bir yaklaşım sergileyerek, kurumların altyapı yönetimi ve izlenmesi, sistemlerinin sıkılaştırılması ve güvenliği ile ilgili farklı çözümler sunar.
SecHard Complete Zero Trust Platform güvenlik sıkılaştırması (Security Hardening) başta olmak üzere, Ayrıcalıklı Hesap Yönetimi (PAM), Varlık Yönetimi, Zafiyet Yönetimi, Risk Yönetimi, Cihaz Yönetimi, Performans İzleme, Tacacs Sunucu ve Syslog Sunucu modüllerini içinde barındırır. Bu modüller birbirleriyle bütüncül çalışarak kurumların güvenlik ve teknik operasyonlarında zaman ve maliyet avantajı sağlar.
SecHard’ın Güvenlik Sıkılaştırma ve Varlık Yönetimi modülleri CBDDO Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberinin gereksinimlerini karşılar.
SecHard Siber Güvenlik Kümelenmesinin önderliğiyle diğer Türk yazılım ürünleriyle entegrasyon sağlayarak yerli ve millî teknoloji hamlesine katkıda bulunmaktadır.
SecHard Bilgi Güvenliği alanında 17 yıllık deneyime sahip olan Nebula Bilişim’in iştiraki olarak faaliyet göstermektedir.
STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.
Enis Müçteba Memiş
STM Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı
T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde, yüksek teknolojili mühendislik ürünleri sunan STM, askeri deniz platformlarından taktik mini İHA sistemlerine, uydu-uzay teknolojilerinden siber güvenliğe kadar geniş bir skalada, askerî ve sivil makamlara, özgün çözümler geliştiriyor. STM, stratejik faaliyet alanı olarak nitelendirdiği siber güvenlikte; entegratör kimliğiyle, siber tehdit istihbaratından karar destek sistemlerine, uygulamaların güvenliğinden güvenlik seviyelerinin belirlenmesine kadar bütüncül hizmetler sunuyor. Türkiye’nin ilk Siber Füzyon Merkezi olan STM Siber Füzyon Merkezi 2016’dan beri önemli bir rol oynuyor. Millî projelerde görevleri bulunan STM, TSK Siber Savunma Merkezi Projesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkanlığı Bilgi Güvenliği Projesi’ni başarıyla sürdürüyor. Siber Güvenlik Karar Destek Sistemi CyDecSys, Siber Tehdit İstihbarat Portali CYTHREAT ve STM BUGSHIELD şirketin öne çıkan siber güvenlik ürünleri arasında yer alıyor.
TR7
Ahmet B. Güneri
Genel Müdür
TR7 olarak, Ülkemizin siber güvenlik konusunda gelişime ihtiyaç duyulan alanlarından biri olan “yük dengeleme ve uygulama güvenliği” konularında dışa bağımlılığı ortadan kaldırıp, oluşabilecek güvenlik açıklarını en aza indirmeyi hedefleyerek yola çıktık. Uluslararası savaşların silahlar yerine siber unsurlar ile gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye’nin ilk yerli ve millî Yük Dengeleme ve Web Uygulama Güvenlik Duvarı (LB&WAF) ürünü olan TRScaler ile 2008 yılında başlayan çalışmalarımız, TR7 Markası ile yüksek performanslı ve yenilikçi özelliklerin teknolojimize sürekli eklenmesi ile devam ediyor.
İç pazardaki etkinliğimizi anlamlı ölçüde arttırarak, 2021 yılı içerisinde önemli projeler gerçekleştirdik. Bizim için en önemli projeler, halihazırda global ürün kullanan müşterilerde, ürünlerimiz ile yapılan PoC çalışmaları sonrasında, TR7’nin tercih edildiği projeler. Bu durumun birkaç önemli çıktısı var;
- Müşteri tarafından yapılan yatırımın tamamının ülkemizde kalması,
- Garanti sonrasında global ürünlere verilen yüksek bakım ve güncelleme maliyetlerinin ortadan kalkması
- En önemlisi de yurt dışından ithal edilen ürünlerin güvenli olduğu düşünülerek, hiçbir test ve kontrolden geçmeden koşulsuz bir şekilde mevcut sistemlere entegre edilmelerinin önüne geçilebilmesidir.
14 yılda edindiğimiz tecrübe ile Ülkemizin Ulusal Siber Güvenlik politikalarına paralel olarak, 2025 yılı içerisinde dünyanın en güvenli ve hızlı WAF teknolojisi ile global LB&WAF pazarında önemli bir oyuncu olmayı hedefliyoruz.
TRTEST Test ve Değerlendirme A.Ş.
Mustafa Yılmaz
Direktör
TRTEST Test ve Değerlendirme A.Ş, yerli test altyapı envanteri oluşturmak, Türkiye’de yapılamayan testlerin yurtiçinde yapılabilirliğini sağlamak ve kamu malı test merkezlerinin işletimini üstlenmek gibi stratejik faaliyetler yürütmek üzere Savunma Sanayii Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, TÜBİTAK, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve STM ortaklığında kurulmuş Kamu- Özel İş birliği Modelinde bir anonim şirkettir.
Yerli ve millî siber güvenlik çözümlerinin güvenirliklerini ve olgunluklarını arttırmak amacıyla SSB öncülüğünde başlatılan ve TRTEST tarafından yürütülen Siber Güvenlik Ürünleri Test ve Sertifikasyon Projesi ile 17 ürün grubuna ilişkin kriterler oluşturulmuştur. Oluşturulan kriterler çerçevesinde her bir ürün grubu özelinde de test metodolojileri çalışmaları yapılmıştır.
Bu kapsamda TRTEST tarafından ülkemizdeki mevcut test alt yapıları kullanılarak ürünler, oluşturulan kriterler ve metodolojiler çerçevesinde test edilmekte ve testlerden başarıyla geçen ürünlere TRTEST Ürün Uygunluk Sertifikası verilmektedir.
Proje kapsamında 21 ürün “TRTEST Ürün Uygunluk Sertifikası” almaya hak kazanmıştır. Yeni başvurulara ilişkin test süreçleri de aktif olarak devam etmektedir.
Türk Telekom
Mahmut Küçük
Siber Güvenlik Direktörü
Türkiye’nin en büyük siber güvenlik merkezine sahip Türk Telekom, 10 yılı aşkın süredir günümüz ve yakın geleceğin atak trendlerine göre sürekli gelişen ürün portföyü ile müşterilerine hizmet veriyor. Zengin ürün yelpazemiz ile siber güvenlik merkezimizde 360 derece güvenlik yaklaşımını benimsiyor ve network katmanlı ataklardan uygulama katmanına kadar birçok atağı engelleyecek teknolojilerle birlikte yönetimini de 7/24 sağlıyoruz. Eş zamanlı olarak da AI (yapay zekâ) teknolojilerini kullanarak otomatik olay müdahale süreçlerinin de tek noktadan yönetiyoruz.
Siber güvenlik işinin bir ulusal mesele olduğunun farkındayız. Bu doğrultuda yerli ve millî ekosisteme destek vererek ülkemizin donanım/yazılım ve lisans gibi ithalat kalemlerini azaltmayı ve “Siber Vatan” kapsamında yerli ürün ve servis portföyümüzle kurumsal müşterilerimize hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Türk Telekom olarak, ulusal güvenliğin en önemli unsuru olan siber güvenlik çözümleri için hem yerli ve millî ürünler geliştiriyor, hem de yerli üreticilerle iş geliştirme faaliyetleri yürütüyoruz.
VESTEL ELEKTRONİK SAN. Ve TİC. A.Ş.
Dr. Oğuzhan Yavuz
IoT Cyber Security Design Senior Architect
İrem Ulusoy
IoT Cyber Security Compliance Senior Engineer
Dünya standartlarındaki üretim anlayışı, yenilikçi ve kaliteli ürünleri ve geniş vizyonuyla, ülkemizde ve küresel piyasalarda pazarı yönlendiren bir şirket olan Vestel; elektronik, beyaz eşya, mobil ürünler ve IoT alanlarında faaliyet gösterirken teknoloji ihracı konusunda Türkiye’nin simgesidir. Nesnelerin interneti alanında yaşanan hızlı ve güçlü gelişmeye paralel olarak “akıllı ev” “akıllı yaşam” ve “automative” çözümleri hayata geçirilmektedir. Bu hızlı dönüşüm birçok fırsatlar sunarken, birçok bilinmezi ve riski de yanında getirmektedir. IoT cihazlarının yetkisiz kişiler tarafından uzaktan kontrol edilmesi ya da cihazların zombi olarak kullanılması güvenlik çalışmalarının gerekliliğini göstermiştir.
Bu kapsamda IoT Security Design grubu, Ar-Ge ekiplerinin ve projelerinin ihtiyaçları doğrultusunda akıllı ev, otomotiv, elektrikli araç şarj istasyonları ve akıllı şehirler alanlarında güvenli mimariler ve güvenlik mekanizmaları tasarlarken, ulusal/uluslararası güvenlik ve kişisel veri koruma regülasyon ve standartlara uyumluluk için tasarımlar gerçekleştirmektedir. Bunun yanında, bu regülasyon ve standartlara uyumluluğunun denetimlerini sağlarken, çözümlerin güvenlik seviyesini ve standartlara uyumluluğunun uluslararası sertifikasyon süreçleriyle uçtan uca yönetimini sağlamaktadır. Ayrıca Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, TRTEST standart çalışmaları, TOBB Dijital Dönüşüm Gücü ve TÜRKBESD Siber Güvenlik Çalışma Grupları altında siber güvenlik ve kişisel veri koruma konularında ulusal katkı desteği IoT Security Design grubu tarafından sağlanmaktadır. Bunlara ek olarak uluslararası Ar-Ge projelerinde paydaş olarak yer alan grup, tasarım ve Ar-Ge yetenekleri ile güncel teknolojilerin geliştirilmesi katkı sağlarken bilgi birikimini ve tecrübelerini üniversitelere verilen eğitimlerle aday mühendislerle paylaşmakta, iş ortaklarına da danışmanlık ve risk değerlendirme hizmetleri sunmaktadır.
Yönsis Bilgisayar Sistemleri San. Ve Tic. A.Ş.
Murat Demirci
Akademisyen / Adli Bilişim Uzmanı
1988 Yılında kurulan Yönsis A.Ş. Türkiye Bilişim sektörüne sunduğu kurumsal ve kamu şirket çözümleri ile, sektörde önde gelen firmalar arasında yer almaktadır. 2017 yılından sunucu markası olan SNC markasını da bünyesine dâhil ederek hem sunucu hem depolama hem de Siber Güvenlik alanında ürün ve hizmetler vermeye başlamıştır. SNC markası ile sunucu tabanlı SNC Çanakkale Firewall isimli firewall markası ile kamu alım platformu olan DMO Teknokatalog’da 3 yıldır yer almaktadır. SNC markasının birçok kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel sektörde referansları mevcuttur.
Siber Güvenlikte alanında hizmet olarak Sızma Testi (Penetrasyon Testi), danışmanlık, eğitim ve istihbarat hizmetleri vermekteyiz. Ekip arasında siber güvenlik alanında akademisyenlik yapan ve bu alanla tecrübeli personel ile kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektöre hizmetler vermekteyiz.
Diğer bir Hizmetimiz; Sistem Mühendisliği. Yönsis’in uzun yıllardır süregelen donanım ve yazılım tecrübesi ile siber güvenlik hizmetlerini birleştirerek kurumlarımızın sistem altyapılarının doğru yapılandırılması için danışmanlık hizmetimiz bulunmaktadır. Sistem Mühendisliği tecrübemizle kurum sistemlerinin doğru ve güvenli bir şekilde kurulması için özel çözümler sunmaktayız.
Yönsis A.Ş. sahip olduğu deneyim ve bilgi birikimlerini en iyi şekilde kullanarak, teknolojik gelişmelerin hızına ayak uydurarak, sürekliliği kesmeden, büyük ortaklıklara imza atarak daha fazla sektör ve şirkete hizmet anlayışını taşıyıp Türkiye bilişim sektörünün geleceğine adını büyük harflerle yazdırmayı amaçlamaktadır.
Firma Üyelikleriniz; Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, Türkiye Bilişim Derneği, TÜBİTAK-ULAKBİM Pardus Göçü Projesi