Kurumsal duyuru

VERIDUS, Data Center Eurasia’da yapay zekâ veri merkezlerini ele aldı

VERIDUS, 7–10 Ekim 2026 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Data Center Eurasia’ya Sunum Sponsoru olarak katıldı ve ilk gün yapay zekâ veri merkezleri üzerine sunum yaptı.

· VERIDUS · Operasyon ve Altyapı

Kaynak: Basın bülteni

VERIDUS, Data Center Eurasia’da yapay zekâ veri merkezlerini ele aldı
Görsel: Basın bülteni

VERIDUS fuar boyunca dört gün süresince standında sektör temsilcilerini ve ziyaretçileri ağırladı. VERIDUS Test ve Komisyon Direktörü Bahadır Çakır, “Veri Merkezi Devreye Alma Sürecinin Geleceği: Yapay Zekâ Veri Merkezleri Neyi Değiştiriyor?” başlıklı sunumuyla sektör profesyonelleriyle bir araya geldi.

Çakır, artan raf yoğunluklarının, yüksek güç taleplerinin, gelişmiş soğutma ihtiyaçlarının ve değişen yük profillerinin geleneksel tasarım yaklaşımlarını geride bıraktığına dikkat çekti. Yüksek yoğunluklu IT yüklerinde sistemlerin normal işletme koşullarının yanı sıra arıza, failover ve recovery senaryolarında test edilmesinin kritik önem taşıdığını belirtti.

VERIDUS’un Devreye Alma Yönetimi yaklaşımı tasarım doğrulaması, ekipman seçimi, saha uygulamaları, fonksiyonel ve entegre testler ile operasyon öncesi risklerin belirlenmesini kapsıyor. Çakır, kapasite, yedeklilik ve sistem arayüzlerini tasarımla karşılaştırdıklarını, start/stop sıraları, alarmlar ve arıza senaryolarını simüle ettiklerini anlattı.

Çakır, saha kontrollerinin ardından sistemleri L2–L5 seviyelerinde fonksiyonel testlerden geçirdiklerini söyledi. Hedef, riskleri canlı IT yükü devreye alınmadan tespit edip gidermek. Açık Holding çatısı altındaki VERIDUS, Building Commissioning Association ve Commissioning Specialists Association üyesi.

#Veri merkezi#Yapay zekâ

Fotoğraflar

Görsel: Basın bülteni

VERIDUS, Data Center Eurasia’da yapay zekâ veri merkezlerini ele aldı
VERIDUS, Data Center Eurasia’da yapay zekâ veri merkezlerini ele aldı